Anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit nadir görülmekle birlikte, spesifik olmayan semptomlar ile birlikte seyre- der. Hastalığın tedavisinin gecikmesi anevrizmal deği- şiklikler, psödoanevrizma oluşumu ve aort yırtılması ile sonuçlanabilir. Elli dokuz yaşında erkek hasta bel ağrısı ve karın ağrısı yakınması ile acil servise başvurdu. Hastada eşlik eden diyabet, hipertansiyon ve romatoid artrit vardı. Abdominal bilgisayarlı tomografide anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit ile uyumlu bulgulara rastlandı. Enfekte olmuş aort cerrahi rezeksiyon ile çıkarıldı ve sentetik greft kullanılarak anastomoz uygulandı. Uzun bir süre- liğine geniş spektrumlu antibiyotik tedavisine başlandı. Anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortitin tedavisinde acil cerrahi rezeksiyon ve aort yırtılması gibi ölümcül komp- likasyonları önlemek için geniş spektrumlu antibiyotikler gereklidir.
Non-aneurysmal infectious aortitis which is rarely seen presents with non-specific symptoms. Delayed treatment of the disease may result in aneurysmal changes, pseudoaneurysmal formation, and aortic rupture. A 59-year- old male patient was admitted to the emergency department with complaints of low back pain and abdominal pain. The patient had concomitant diabetes, hypertension, and rheumatoid arthritis. An abdominal computed tomography scan showed signs corresponding to non-aneurysmal infectious aortitis. The infected aorta was removed through surgical resection and anastomosis was conducted using the synthetic grafts. Broad-spectrum antibiotics were administered for a prolonged period of time. The treatment of non-aneurysmal infectious aortitis requires surgical resection immediately along with broad-spectrum antibiotics to prevent fatal complications, such as aortic rupture. "> [PDF] Non-aneurysmal infectious aortitis presenting with low back pain and abdominal pain | [PDF] Bel ağrısı ve karın ağrısının eşlik ettiği anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit Anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit nadir görülmekle birlikte, spesifik olmayan semptomlar ile birlikte seyre- der. Hastalığın tedavisinin gecikmesi anevrizmal deği- şiklikler, psödoanevrizma oluşumu ve aort yırtılması ile sonuçlanabilir. Elli dokuz yaşında erkek hasta bel ağrısı ve karın ağrısı yakınması ile acil servise başvurdu. Hastada eşlik eden diyabet, hipertansiyon ve romatoid artrit vardı. Abdominal bilgisayarlı tomografide anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit ile uyumlu bulgulara rastlandı. Enfekte olmuş aort cerrahi rezeksiyon ile çıkarıldı ve sentetik greft kullanılarak anastomoz uygulandı. Uzun bir süre- liğine geniş spektrumlu antibiyotik tedavisine başlandı. Anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortitin tedavisinde acil cerrahi rezeksiyon ve aort yırtılması gibi ölümcül komp- likasyonları önlemek için geniş spektrumlu antibiyotikler gereklidir. "> Anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit nadir görülmekle birlikte, spesifik olmayan semptomlar ile birlikte seyre- der. Hastalığın tedavisinin gecikmesi anevrizmal deği- şiklikler, psödoanevrizma oluşumu ve aort yırtılması ile sonuçlanabilir. Elli dokuz yaşında erkek hasta bel ağrısı ve karın ağrısı yakınması ile acil servise başvurdu. Hastada eşlik eden diyabet, hipertansiyon ve romatoid artrit vardı. Abdominal bilgisayarlı tomografide anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit ile uyumlu bulgulara rastlandı. Enfekte olmuş aort cerrahi rezeksiyon ile çıkarıldı ve sentetik greft kullanılarak anastomoz uygulandı. Uzun bir süre- liğine geniş spektrumlu antibiyotik tedavisine başlandı. Anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortitin tedavisinde acil cerrahi rezeksiyon ve aort yırtılması gibi ölümcül komp- likasyonları önlemek için geniş spektrumlu antibiyotikler gereklidir.
Non-aneurysmal infectious aortitis which is rarely seen presents with non-specific symptoms. Delayed treatment of the disease may result in aneurysmal changes, pseudoaneurysmal formation, and aortic rupture. A 59-year- old male patient was admitted to the emergency department with complaints of low back pain and abdominal pain. The patient had concomitant diabetes, hypertension, and rheumatoid arthritis. An abdominal computed tomography scan showed signs corresponding to non-aneurysmal infectious aortitis. The infected aorta was removed through surgical resection and anastomosis was conducted using the synthetic grafts. Broad-spectrum antibiotics were administered for a prolonged period of time. The treatment of non-aneurysmal infectious aortitis requires surgical resection immediately along with broad-spectrum antibiotics to prevent fatal complications, such as aortic rupture. ">

Non-aneurysmal infectious aortitis presenting with low back pain and abdominal pain

Anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit nadir görülmekle birlikte, spesifik olmayan semptomlar ile birlikte seyre- der. Hastalığın tedavisinin gecikmesi anevrizmal deği- şiklikler, psödoanevrizma oluşumu ve aort yırtılması ile sonuçlanabilir. Elli dokuz yaşında erkek hasta bel ağrısı ve karın ağrısı yakınması ile acil servise başvurdu. Hastada eşlik eden diyabet, hipertansiyon ve romatoid artrit vardı. Abdominal bilgisayarlı tomografide anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit ile uyumlu bulgulara rastlandı. Enfekte olmuş aort cerrahi rezeksiyon ile çıkarıldı ve sentetik greft kullanılarak anastomoz uygulandı. Uzun bir süre- liğine geniş spektrumlu antibiyotik tedavisine başlandı. Anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortitin tedavisinde acil cerrahi rezeksiyon ve aort yırtılması gibi ölümcül komp- likasyonları önlemek için geniş spektrumlu antibiyotikler gereklidir.

Bel ağrısı ve karın ağrısının eşlik ettiği anevrizmal olmayan enfeksiyöz aortit

Non-aneurysmal infectious aortitis which is rarely seen presents with non-specific symptoms. Delayed treatment of the disease may result in aneurysmal changes, pseudoaneurysmal formation, and aortic rupture. A 59-year- old male patient was admitted to the emergency department with complaints of low back pain and abdominal pain. The patient had concomitant diabetes, hypertension, and rheumatoid arthritis. An abdominal computed tomography scan showed signs corresponding to non-aneurysmal infectious aortitis. The infected aorta was removed through surgical resection and anastomosis was conducted using the synthetic grafts. Broad-spectrum antibiotics were administered for a prolonged period of time. The treatment of non-aneurysmal infectious aortitis requires surgical resection immediately along with broad-spectrum antibiotics to prevent fatal complications, such as aortic rupture.

___

  • Kanemitsu S, Shimono T, Nakamura A, Yamamoto K, Wada H, Shimpo H. Molecular diagnosis of nonaneurysmal infectious aortitis. J Vasc Surg 2011;53:472-4.
  • Oz MC, Brener BJ, Buda JA, Todd G, Brenner RW, Goldenkranz RJ, et al. A ten-year experience with bacterial aortitis. J Vasc Surg 1989;10:439-49.
  • Bardin JA, Collins GM, Devin JB, Halasz NA. Nonaneurysmal suppurative aortitis. Arch Surg 1981;116:954-6.
  • Stephens CT, Pounds LL, Killewich LA. Rupture of a nonaneurysmal aorta secondary to Staphylococcus aortitis. Angiology 2006;57:506-12.
  • Hsu RB, Tsay YG, Wang SS, Chu SH. Surgical treatment for primary infected aneurysm of the descending thoracic aorta, abdominal aorta and iliac arteries. J Vasc Surg 2002;36:746-50.
  • Cheng D, Leitch C. Salmonella aortitis: a report of two cases. Clin Microbiol Newslett 1999;21:100-1.
  • Yoon JO. Not just an aneurysm, but an infected one: a case report and literature. J Vasc Nurs 2006; 24:2-8.
  • Johansen K, Devin J. Mycotic aortic aneurysms. A reappraisal. Arch Surg 1983;118:583-8.
  • Malouf JF, Chandrasekaran K, Orszulak TA. Mycotic aneurysms of the thoracic aorta: a diagnostic challenge. Am J Med 2003;115:489-96.
  • Sugimoto M, Banno H, Idetsu A, Matsushita M, Ikezawa T, Komori K. Surgical experience of 13 infected infrarenal aortoiliac aneurysms: preoperative control oDepartment of Neurobiology, College of Medicine, Kangwon National University, Chuncheon-si, South Koreaf septic condition determines early outcome. Surgery 2011;149:699-704.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Carcinoid tumors of the lung and coexistence of malign epithelial tumors

Levent CANSEVER, Celalettin KOCATÜRK, Mehmet Ali BEDİRHAN, Nur ÜRER

Does statin pre-treatment affect right atrial myocyte apoptosis in coronary artery bypass graft patients? an in-vivo pilot study

Melek ÖZTURK, Gülbüz SEZGİN, Kaan KIRALİ, Sabit SARIKAYA, Fuat BÜYÜKBAYRAK, Fatma Kaya DAĞISTANLI, Mete ALP, Eray AKSOY

Tek taraflı akciğer ventilasyonunda ETViewTM trakeoskopik ventilasyon tüpü kullanımı

Ufuk TOPUZ, Kazım KARAASLAN, Mefkür BAKAN, Tarık UMUTOĞLU

Scimitar sendromu: Farklı klinik tablolar ve sonuçlar

Fadli DEMİR, Reyhan DEDEOĞLU, İlker Kemal YÜCEL, Halil İbrahim DEMİR, Ahmet ÇELEBİ, Numan Ali AYDEMİR, Abdullah ERDEM

Tanısı tesadüfen konulan asemptomatik doğuştan sol atriyal apendiks anevrizması

Murat ŞAHİN, Sema ÖZER, Işıl YILDIRIM, Mustafa YILMAZ, Ahmet AYDIN

Kalp cerrahisinde transfüzyon ilişkili akut akciğer hasarı

Selen ÖZTÜRK, İbrahim ÖZTÜRK

Very long-term angiographic results of off-pump coronary artery bypass graft surgery

Oruç Alper ONK, Özgür YILDIRIM, Berk ÖZKAYNAK, Suat Nail ÖMEROĞLU, Vedat ERENTUĞ, Cevat YAKUT, Nihan KAYALAR, Mehmet AKSÜT

Koroner arter baypas greft cerrahisinde morbiditenin ameliyat sırası kan şekeri değerlerine göre diyabetik olan ve olmayan hastalardaki dağılımı: 267 hastadaki tek merkezli deneyimlerimiz

Deniz GÖKSEDEF, Gökhan İPEK, Suat Nail ÖMEROĞLU, Hülya EROLÇAY, Özlem YENİGÜN, Cem SAYILGAN, Lale YÜCEYAR

A mature cystic teratoma located in the posterior mediastinum

Taner TARLADAÇALIŞIR

Age, creatinine, ejection fraction score: simpler is easier

Ahmet Barış DURUKAN, Nevriye SALMAN, Elif DURUKAN, Cem YORGANCIOĞLU, Halil İbrahim UÇAR, Hasan Alper GÜRBÜZ

Academic Researches Index - FooterLogo