Ciddi aort darlığı olan geleneksel cerrahi için yüksek riskli olarak kabul edilen hastalarda transkateter aort kapak imp- lantasyonu (TAVİ), yeni bir tedavi yöntemi olarak uygu- lanmaya başlanmıştır. Son yıllarda TAVİ, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yaygın bir şekilde uygulanmak- tadır. Transkateter aort kapak implantasyonunda transaor- tik yaklaşım, kötü periferal damarları olan hastalarda yeni bir yaklaşımdır. Bu makalede, eşlik eden birçok hastalık ile ciddi aort darlığı ve koroner arter hastalığı bulunan ve ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen transaortik TAVİ ile kombine atan kalpte koroner baypas ameliyatı yapılan 82 yaşında bir kadın olgu sunuldu.
Transcatheter aortic valve implantation (TAVI), has emerged as a new treatment option in patients with severe aortic stenosis who are considered to be high-risk for conventional surgery. In recent years, TAVI has been widely used in Turkey as in all the world. Transaortic approach for TAVI is a new approach in patients with poor peripheral vessels. In this article, we report a 82-year-old female case with severe aortic stenosis and coronary artery disease presenting with several comorbidities who was treated with direct transaortic TAVI and off-pump coronary artery bypass grafting for the first time in Turkey. "> [PDF] Direkt aortik transkateter aort kapak implantasyonu | [PDF] Direct transaortic transcatheter aortic valve implantation Ciddi aort darlığı olan geleneksel cerrahi için yüksek riskli olarak kabul edilen hastalarda transkateter aort kapak imp- lantasyonu (TAVİ), yeni bir tedavi yöntemi olarak uygu- lanmaya başlanmıştır. Son yıllarda TAVİ, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yaygın bir şekilde uygulanmak- tadır. Transkateter aort kapak implantasyonunda transaor- tik yaklaşım, kötü periferal damarları olan hastalarda yeni bir yaklaşımdır. Bu makalede, eşlik eden birçok hastalık ile ciddi aort darlığı ve koroner arter hastalığı bulunan ve ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen transaortik TAVİ ile kombine atan kalpte koroner baypas ameliyatı yapılan 82 yaşında bir kadın olgu sunuldu. "> Ciddi aort darlığı olan geleneksel cerrahi için yüksek riskli olarak kabul edilen hastalarda transkateter aort kapak imp- lantasyonu (TAVİ), yeni bir tedavi yöntemi olarak uygu- lanmaya başlanmıştır. Son yıllarda TAVİ, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yaygın bir şekilde uygulanmak- tadır. Transkateter aort kapak implantasyonunda transaor- tik yaklaşım, kötü periferal damarları olan hastalarda yeni bir yaklaşımdır. Bu makalede, eşlik eden birçok hastalık ile ciddi aort darlığı ve koroner arter hastalığı bulunan ve ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen transaortik TAVİ ile kombine atan kalpte koroner baypas ameliyatı yapılan 82 yaşında bir kadın olgu sunuldu.
Transcatheter aortic valve implantation (TAVI), has emerged as a new treatment option in patients with severe aortic stenosis who are considered to be high-risk for conventional surgery. In recent years, TAVI has been widely used in Turkey as in all the world. Transaortic approach for TAVI is a new approach in patients with poor peripheral vessels. In this article, we report a 82-year-old female case with severe aortic stenosis and coronary artery disease presenting with several comorbidities who was treated with direct transaortic TAVI and off-pump coronary artery bypass grafting for the first time in Turkey. ">

Direkt aortik transkateter aort kapak implantasyonu

Ciddi aort darlığı olan geleneksel cerrahi için yüksek riskli olarak kabul edilen hastalarda transkateter aort kapak imp- lantasyonu (TAVİ), yeni bir tedavi yöntemi olarak uygu- lanmaya başlanmıştır. Son yıllarda TAVİ, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yaygın bir şekilde uygulanmak- tadır. Transkateter aort kapak implantasyonunda transaor- tik yaklaşım, kötü periferal damarları olan hastalarda yeni bir yaklaşımdır. Bu makalede, eşlik eden birçok hastalık ile ciddi aort darlığı ve koroner arter hastalığı bulunan ve ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen transaortik TAVİ ile kombine atan kalpte koroner baypas ameliyatı yapılan 82 yaşında bir kadın olgu sunuldu.

Direct transaortic transcatheter aortic valve implantation

Transcatheter aortic valve implantation (TAVI), has emerged as a new treatment option in patients with severe aortic stenosis who are considered to be high-risk for conventional surgery. In recent years, TAVI has been widely used in Turkey as in all the world. Transaortic approach for TAVI is a new approach in patients with poor peripheral vessels. In this article, we report a 82-year-old female case with severe aortic stenosis and coronary artery disease presenting with several comorbidities who was treated with direct transaortic TAVI and off-pump coronary artery bypass grafting for the first time in Turkey.

___

  • Cribier A, Eltchaninoff H, Bash A, Borenstein N, Tron C, Bauer F, et al. Percutaneous transcatheter implantation of an aortic valve prosthesis for calcific aortic stenosis: first human case description. Circulation 2002;106:3006-8.
  • Hayashida K, Romano M, Lefèvre T, Chevalier B, Farge A, Hovasse T, et al. The transaortic approach for transcatheter aortic valve implantation: a valid alternative to the transapical access in patients with no peripheral vascular option. A single center experience. Eur J Cardiothorac Surg 2013;44:692-700.
  • Eksik A, Gul M, Uyarel H, Surgit O, Yildirim A, Uslu N, et al. Electrophysiological evaluation of atrioventricular conduction disturbances in transcatheter aortic valve implantation with Edwards SAPIEN prosthesis. J Invasive Cardiol 2013;25:305-9.
  • Leon MB, Smith CR, Mack M, Miller DC, Moses JW, Svensson LG, et al. Transcatheter aortic-valve implantation for aortic stenosis in patients who cannot undergo surgery. N Engl J Med 2010;363:1597-607.
  • Latsios G, Gerckens U, Grube E. Transaortic transcatheter aortic valve implantation: a novel approach for the truly "no-access option" patients. Catheter Cardiovasc Interv 2010;75:1129-36.
  • Bapat V, Khawaja MZ, Attia R, Narayana A, Wilson K, Macgillivray K, et al. Transaortic Transcatheter Aortic valve implantation using Edwards Sapien valve: a novel approach. Catheter Cardiovasc Interv 2012;79:733-40.
  • Petronio AS, De Carlo M, Bedogni F, Maisano F, Ettori F, Klugmann S, et al. 2-year results of CoreValve implantation through the subclavian access: a propensity-matched comparison with the femoral access. J Am Coll Cardiol 2012;60:502-7.
  • Magalhães MA, Souza JM, Grube E. Transcatheter aortic valve implantation through a diseased left common carotid artery: combined approach with endarterectomy and left carotid-subclavian bypass. Catheter Cardiovasc Interv 2013;81:618-22.
  • Beller CJ, Schmack B, Seppelt P, Arif R, Bekeredjian R, Krumsdorf U, et al. The groin first approach for transcatheter aortic valve implantation: are we pushing the limits for transapical implantation? Clin Res Cardiol 2013;102:111-7.
  • Litzler PY, Borz B, Smail H, Baste JM, Nafeh-Bizet C, Gay A, et al. Transapical aortic valve implantation in Rouen: four years' experience with the Edwards transcatheter prosthesis. Arch Cardiovasc Dis 2012;105:141-5.
  • Lardizabal JA, O'Neill BP, Desai HV, Macon CJ, Rodriguez AP, Martinez CA, et al. The transaortic approach for transcatheter aortic valve replacement: initial clinical experience in the United States. J Am Coll Cardiol 2013;61:2341-5.
  • Dewey TM, Brown DL, Herbert MA, Culica D, Smith CR, Leon MB, et al. Effect of concomitant coronary artery disease on procedural and late outcomes of transcatheter aortic valve implantation. Ann Thorac Surg 2010;89:758-67.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Koroner arter baypas greft cerrahisinde morbiditenin ameliyat sırası kan şekeri değerlerine göre diyabetik olan ve olmayan hastalardaki dağılımı: 267 hastadaki tek merkezli deneyimlerimiz

Deniz GÖKSEDEF, Gökhan İPEK, Suat Nail ÖMEROĞLU, Hülya EROLÇAY, Özlem YENİGÜN, Cem SAYILGAN, Lale YÜCEYAR

Radiyal arterde arteriyovenöz greft nedeniyle gelişen dev psödoanevrizma ve cerrahi tedavisi

Kemal UZUN, Gökhan İLHAN, Hasan YILMAZ, Hakan KARA

The effects of the pre-emptive oral gabapentin on post-anesthesia recovery criteria, acute post-thoracotomy pain and development of chronicity in pain with benign thoracotomy operations

Ersagun TUĞCUGİL, Murat TOPBAŞ, Hülya ULUSOY, Celal TEKİNBAŞ, Müge KOŞUCU, Engin ERTÜRK, Ahmet EROĞLU

Endovascular management of acute complicated type B aortic dissection: adjunct procedures

Oğuz YILMAZ, Harun ARBATLI, Fürüzan NUMAN, Hasan ARDAL, Naci Erciyes YAĞAN, Fatih GÜLŞEN, Bingür SÖNMEZ

MitraClip uygulamaları mitral kapak cerrahisi ile mi yoksa tıbbi tedavi ile mi kıyaslanmalıdır?

Sinan İŞCEN, Adem GÜLER, Murat TAVLASOĞLU

Is the risk of isolated coronary artery bypass graft surgery in women aged above 75 years higher compared to men?

Mehmet ACIPAYAM, Levent ALTINAY, Hasan UNCU, Habib ÇAKIR, Murat GENÇASLAN, İbrahim ÖZSÖYLER

Pleural solitary fibrous tumors: an analysis of 11 cases

Selahattin ÖZTAŞ, İrfan YALÇINKAYA, Talha DOĞRUYOL, Levent ALPAY, Hakan KIRAL, Serda KANBUR, Aysun MISIRLIOĞLU KOSİF, Volkan BAYSUNGUR

Tetraplejik hastada diyafragma pil uyarı sistemi:Olgu sunumu ve ilk Türkiye deneyimi

Aydın TAŞDÖĞEN, Nezih ÖZDEMİR, Ahmet ÖNEN, Sevgi ÖZALEVLİ, Aydın ŞANLI, İhsan Ş. ŞENGÜN

Kalp cerrahisinde transfüzyon ilişkili akut akciğer hasarı

Selen ÖZTÜRK, İbrahim ÖZTÜRK

Künt göğüs travması sonrası masif hemotoraksa neden olan izole sağ aurikula yırtığı

Serkan GİRGİN, Vefa ÖZCAN, Gökhan YUNCU, Figen TÜRK, Yasin EKİNCİ

Academic Researches Index - FooterLogo