Enfektif endokarditin cerrahi tedavisinde homogreftler düşük enfeksiyon rekürrens oranları, hemodinamik ve fonksiyonel yönlerden de mükemmel sonuçları nedeniyle ilk tercih edilen konduitler olmakla beraber ülkemizde bunların elde edilmesindeki zorluklar nedeniyle yaygın olarak kullanılamamaktadır. Aort ve mitral kapak endokarditli hastamızda transplantasyona uygun olmayan donör kalbin aort kökünü ve pulmoner kökünü sırasıyla aort kök replasmanı ve mitral valv replasmanı için kullandık. Pulmoner kökün mitral konuma implantasyonu son yıllarda popüler olmuş ve henüz gelişme aşamasındaki bir cerrahi prosedürdür. Uyguladığımız tekniğin bu sürece katkıda bulunacağını düşünmekteyiz.
Homografts are the first choice in the surgical treatment of infective endocarditis, because they have a low reinfection ratio and perfect functional and hemodynamic results. However because they are difficult to obtain, they are not commonly used in our country. We used antibiotic-preserved aortic and pulmonary homografts for aortic root replacement and mitral valve replacement respectively in the patient with native valve endocarditis. The implantation of the pulmonary homograft for mitral position is a new and recently popular technique and it is continuing to advance. This technique which we used in this case can contribute to this evolving process. "> [PDF] Nativ valv endokarditli hastada antibiotic-preserved homogreftler ile aort kökü ve mitral valv replasmanı | [PDF] Aortic root and mitral valve replacement with antibiotic preserved homografts in a patient with native valve endocarditis Enfektif endokarditin cerrahi tedavisinde homogreftler düşük enfeksiyon rekürrens oranları, hemodinamik ve fonksiyonel yönlerden de mükemmel sonuçları nedeniyle ilk tercih edilen konduitler olmakla beraber ülkemizde bunların elde edilmesindeki zorluklar nedeniyle yaygın olarak kullanılamamaktadır. Aort ve mitral kapak endokarditli hastamızda transplantasyona uygun olmayan donör kalbin aort kökünü ve pulmoner kökünü sırasıyla aort kök replasmanı ve mitral valv replasmanı için kullandık. Pulmoner kökün mitral konuma implantasyonu son yıllarda popüler olmuş ve henüz gelişme aşamasındaki bir cerrahi prosedürdür. Uyguladığımız tekniğin bu sürece katkıda bulunacağını düşünmekteyiz. "> Enfektif endokarditin cerrahi tedavisinde homogreftler düşük enfeksiyon rekürrens oranları, hemodinamik ve fonksiyonel yönlerden de mükemmel sonuçları nedeniyle ilk tercih edilen konduitler olmakla beraber ülkemizde bunların elde edilmesindeki zorluklar nedeniyle yaygın olarak kullanılamamaktadır. Aort ve mitral kapak endokarditli hastamızda transplantasyona uygun olmayan donör kalbin aort kökünü ve pulmoner kökünü sırasıyla aort kök replasmanı ve mitral valv replasmanı için kullandık. Pulmoner kökün mitral konuma implantasyonu son yıllarda popüler olmuş ve henüz gelişme aşamasındaki bir cerrahi prosedürdür. Uyguladığımız tekniğin bu sürece katkıda bulunacağını düşünmekteyiz.
Homografts are the first choice in the surgical treatment of infective endocarditis, because they have a low reinfection ratio and perfect functional and hemodynamic results. However because they are difficult to obtain, they are not commonly used in our country. We used antibiotic-preserved aortic and pulmonary homografts for aortic root replacement and mitral valve replacement respectively in the patient with native valve endocarditis. The implantation of the pulmonary homograft for mitral position is a new and recently popular technique and it is continuing to advance. This technique which we used in this case can contribute to this evolving process. ">

Nativ valv endokarditli hastada antibiotic-preserved homogreftler ile aort kökü ve mitral valv replasmanı

Enfektif endokarditin cerrahi tedavisinde homogreftler düşük enfeksiyon rekürrens oranları, hemodinamik ve fonksiyonel yönlerden de mükemmel sonuçları nedeniyle ilk tercih edilen konduitler olmakla beraber ülkemizde bunların elde edilmesindeki zorluklar nedeniyle yaygın olarak kullanılamamaktadır. Aort ve mitral kapak endokarditli hastamızda transplantasyona uygun olmayan donör kalbin aort kökünü ve pulmoner kökünü sırasıyla aort kök replasmanı ve mitral valv replasmanı için kullandık. Pulmoner kökün mitral konuma implantasyonu son yıllarda popüler olmuş ve henüz gelişme aşamasındaki bir cerrahi prosedürdür. Uyguladığımız tekniğin bu sürece katkıda bulunacağını düşünmekteyiz.

Aortic root and mitral valve replacement with antibiotic preserved homografts in a patient with native valve endocarditis

Homografts are the first choice in the surgical treatment of infective endocarditis, because they have a low reinfection ratio and perfect functional and hemodynamic results. However because they are difficult to obtain, they are not commonly used in our country. We used antibiotic-preserved aortic and pulmonary homografts for aortic root replacement and mitral valve replacement respectively in the patient with native valve endocarditis. The implantation of the pulmonary homograft for mitral position is a new and recently popular technique and it is continuing to advance. This technique which we used in this case can contribute to this evolving process.

___

  • 1.Yankah A.C, Klose H, Petzina R, Musci M, Siniawski H, Hetzer R. Surgical management of acute aortic root endocarditis with viable homograft: 13-year experience. Eur J Cardiothorac Surg 2002;21:260-7.
  • 2.Heng MK, Barratt-Boyes BG, Agnew TM, Brandt PWT, Kerr AR, Graham KJ. Isolated mitral replacement with stent-mounted antibiotic-treated aortic allograft valves. J Thorac Cardiovasc Surg 1977;74:230-7.
  • 3.Kabbani SS, Jamil H, Hammoud A, et al. Use of the pulmonary autograft for mitral replacement: short- and medium-term experience. Eur J Cardiothorac Surg 2001;20:257-61.
  • 4.Acar C, Michael Tolan M, Alain Berrebi A et al. Homograft replacement of the mitral valve graft selection, technique of implantation, and results in forty-three patients. J Thorac Cardiovasc Surg 1996; 111:367-80.
  • 5.Kumar AS, Choudhary SK, Mathur A, Saxena A, Roy R, Chopra P. Homograft mitral valve replacement: Five years results. J Thorac Cardiovasc Surg 2000; 120:450-8.
  • 6.Kabbani SS, Jamil H, Hammoud A. Technique for replacing the mitral valve with a pulmonary autograft: The Ross-Kabbani operation. Ann Thorac Surg 2001;72:947 50.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Bir arada izlenen aort koarktasyonu ve mitral kapak hastalığının tek basamaklı tedavisi

Şahin BOZOK, Levent YILIK, Cengiz ÖZBEK, Salih Kıvanç BAYATLI, İbrahim ÖZSÖYLER, Ali GÜRBÜZ

Yetişkin ASD'li hastalar opere edilmeli mi? Orta ve uzun dönem sonuçları

Murat DEMİRTAŞ, Batuhan ÖZAY, Murat SARGIN, Seden ÇELİK, Bülend KETENCİ, Serdar ÇİMEN, Okan YÜCEL, Önder TESKİN

Derin mediastinit tedavisinde tek seansta üçlü fleple sternal yara kapatım tekniği

Salih TOPÇU, Bahadır ÖZKESKİN, Turan BERKİ, Hakan AĞIR, Haluk AKBAŞ

Bayan hastalarda sağ anterior torakotomi ile atriyal septal defekt onarımı

Kaan KIRALİ, Başar SAREYÜPOĞLU, Vedat ERENTUĞ, Deniz GÖKSEDEF, Esat AKINCI, Cevat YAKUT, Gökhan İPEK, Mustafa GÜLER

Miyokardiyal köprüleşmenin neden olduğu miyokard infarktüsü

Alpay Turan SEZGİN, İrfan BARUTÇU, Hakan GÜLLÜ, Ali Metin ESEN

Bypass ve kapak ameliyatlarında ototransfüzyon uygulanması

Demet AŞKIN, Mukadder DEMİROK, İlter EMİN

Delici kesici alet yaralanmasına bağlı bir femoral arteriyovenöz fistül olgusu: Stent greft ile başarısızlık ve cerrahi onarım

Sinan ŞAHİN, Hakkı AYDOĞAN, Uğur FİLİZCAN, Bayer ÇINAR, Ergin EREN, Şebnem ÇETEMEN, Onur GÖKSEL, Veysel ŞAHİN

Türkiye'de açık kalp cerrahisinde perfüzyon ve perfüzyonistlerin eğitimi

Akif ÜNDAR, Ali Ekber ÇİÇEK, Atıf AKÇEVİN, Tayyar SARIOĞLU

Bronş kapama metodlarının güvenilirlik sınırlarının bir hayvan modelinde saptanması

Altuğ KOŞAR, Çağatay TEZEL, Bülent ARMAN, Murat KELEŞ, Hakan KIRAL, Şenol ÜREK, Cana DUDU

Göz travması sonrası gelişen pnömomediastinum

Ufuk ÇOBANOĞLU, Ahmet Feridun IŞIK, Mehmet KURNAZ

Academic Researches Index - FooterLogo