Düşük dereceli fibromiksoid sarkom, nadir görülen bir yumuşak doku tümörüdür. Yirmi beş yaşında kadın hasta sırt ağrısı ve nefes darlığı yakınmaları ile kliniğimize başvurdu. Toraks bilgisayarlı tomografide posterior mediastinumda, en geniş boyutları yaklaşık 17x13x11 cm çaplı kitle lezyonu saptandı. Sağ torakotomi ile total kitle eksizyonu yapıldı. Histopatolojik incelemede düşük dereceli fibromiksoid sarkom saptandı. Mediastinum, her ne kadar düşük dereceli fibromiksoid sarkomun nadir yerleşim yeri olsa da bu gibi kitle varlığında akla getirilmelidir.
Low-grade fibromyxoid sarcoma is a rare type of soft tissue tumor. A 25-year-old female patient was admitted to our clinic with the complaints of back pain and dyspnea. Thorax computed tomography revealed a mass lesion of 17x13x11 cm in its largest diameter in the posterior mediastinum. Total mass excision was performed through right thoracotomy. Histopathological examination revealed low-grade fibromyxoid sarcoma. Although low-grade fibromyxoid sarcoma rarely involves mediastinum, it should be considered in the presence of such mass. "> [PDF] Low-grade fibromyxoid sarcoma in the mediastinum: A case report | [PDF] Mediastinumda düşük dereceli fibromiksoid sarkom: Olgu sunumu Düşük dereceli fibromiksoid sarkom, nadir görülen bir yumuşak doku tümörüdür. Yirmi beş yaşında kadın hasta sırt ağrısı ve nefes darlığı yakınmaları ile kliniğimize başvurdu. Toraks bilgisayarlı tomografide posterior mediastinumda, en geniş boyutları yaklaşık 17x13x11 cm çaplı kitle lezyonu saptandı. Sağ torakotomi ile total kitle eksizyonu yapıldı. Histopatolojik incelemede düşük dereceli fibromiksoid sarkom saptandı. Mediastinum, her ne kadar düşük dereceli fibromiksoid sarkomun nadir yerleşim yeri olsa da bu gibi kitle varlığında akla getirilmelidir. "> Düşük dereceli fibromiksoid sarkom, nadir görülen bir yumuşak doku tümörüdür. Yirmi beş yaşında kadın hasta sırt ağrısı ve nefes darlığı yakınmaları ile kliniğimize başvurdu. Toraks bilgisayarlı tomografide posterior mediastinumda, en geniş boyutları yaklaşık 17x13x11 cm çaplı kitle lezyonu saptandı. Sağ torakotomi ile total kitle eksizyonu yapıldı. Histopatolojik incelemede düşük dereceli fibromiksoid sarkom saptandı. Mediastinum, her ne kadar düşük dereceli fibromiksoid sarkomun nadir yerleşim yeri olsa da bu gibi kitle varlığında akla getirilmelidir.
Low-grade fibromyxoid sarcoma is a rare type of soft tissue tumor. A 25-year-old female patient was admitted to our clinic with the complaints of back pain and dyspnea. Thorax computed tomography revealed a mass lesion of 17x13x11 cm in its largest diameter in the posterior mediastinum. Total mass excision was performed through right thoracotomy. Histopathological examination revealed low-grade fibromyxoid sarcoma. Although low-grade fibromyxoid sarcoma rarely involves mediastinum, it should be considered in the presence of such mass. ">

Low-grade fibromyxoid sarcoma in the mediastinum: A case report

Düşük dereceli fibromiksoid sarkom, nadir görülen bir yumuşak doku tümörüdür. Yirmi beş yaşında kadın hasta sırt ağrısı ve nefes darlığı yakınmaları ile kliniğimize başvurdu. Toraks bilgisayarlı tomografide posterior mediastinumda, en geniş boyutları yaklaşık 17x13x11 cm çaplı kitle lezyonu saptandı. Sağ torakotomi ile total kitle eksizyonu yapıldı. Histopatolojik incelemede düşük dereceli fibromiksoid sarkom saptandı. Mediastinum, her ne kadar düşük dereceli fibromiksoid sarkomun nadir yerleşim yeri olsa da bu gibi kitle varlığında akla getirilmelidir.

Mediastinumda düşük dereceli fibromiksoid sarkom: Olgu sunumu

Low-grade fibromyxoid sarcoma is a rare type of soft tissue tumor. A 25-year-old female patient was admitted to our clinic with the complaints of back pain and dyspnea. Thorax computed tomography revealed a mass lesion of 17x13x11 cm in its largest diameter in the posterior mediastinum. Total mass excision was performed through right thoracotomy. Histopathological examination revealed low-grade fibromyxoid sarcoma. Although low-grade fibromyxoid sarcoma rarely involves mediastinum, it should be considered in the presence of such mass.

___

  • 1. Evans HL. Low-grade fibromyxoid sarcoma. A report of two metastasizing neoplasms having a deceptively benign appearance. Am J Clin Pathol 1987;88:615-9.
  • 2. Canpolat C, Evans HL, Corpron C, Andrassy RJ, Chan K, Eifel P, et al. Fibromyxoid sarcoma in a four-year-old child: case report and review of the literature. Med Pediatr Oncol 1996;27:561-4.
  • 3. Takanami I, Takeuchi K, Naruke M. Low-grade fibromyxoid sarcoma arising in the mediastinum. J Thorac Cardiovasc Surg 1999;118:970-1.
  • 4. Jakowski JD, Wakely PE Jr. Primary intrathoracic low-grade fibromyxoid sarcoma. Hum Pathol 2008;39:623-8.
  • 5. Weiss SW, Goldblum JR. Fibrosarcoma. In: Weiss SW, Goldblum JR, editors. Enzinger and weiss’s soft tissue tumors. 4th ed. St Louis: Mosby; 2001. p. 425-31.
  • 6. Evans HL. Low-grade fibromyxoid sarcoma. A report of 12 cases. Am J Surg Pathol 1993;17:595-600.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Better lung protection following death due to rapid exsanguination in rats

Meral YÜKSEl, Hasan Fevzi BATIREL, Korkut BOSTANCI, Feriha ERCAN, Berna LAÇİN KARAKOYUN, Mustafa YÜKSEL

Ortotopik kalp naklinde bikaval ve biatriyal tekniklerin erken dönem sonuçları

Mehmet BALKANAY, İbrahim KARA, Gökhan İPEK, Denyan MANSUROĞLU, Suat Nail ÖMEROĞLU, Kaan KIRALİ, Ömer IŞIK, Mete ALP, Cevat YAKUT, Ercan EREN, Mustafa GÜLER

Combination of tissue biopsy and fine needle aspiration cytology reduces false negativity of mediastinoscopy for non-small cell lung cancer

Ahmet Sami BAYRAM, Ömer YERCİ, Cengiz GEBİTEKİN, Hüseyin DÜLGER, Şaduman Adım BALABAN, Mert AYGÜN, Mehmet Muharrem EROL

Türkiye’de doğumsal kalp hastalıkları cerrahisinin bugünü ve yarını

Ersin EREK, Ayda TÜRKÖZ, Rıza TÜRKÖZ, Ahmet ŞAŞMAZEL, Sertaç HAYDİN, Akif ÜNDAR, Ali Ekber ÇİÇEK, Yusuf K. YALÇINBAŞ, Mehmet AĞIRBAŞLI, Perihan YİVLİ, Tijen Alkan BOZKAYA, Atıf AKÇEVİN, Tayyar SARIOĞLU, İhsan BAKIR, Ender ÖDEMİŞ, Ali Rıza KARACI

Massive hemolysis after mitral valve repair

Mustafa KÜRKLÜOĞLU, Mehmet Ali ŞAHİN, Harun TATAR, Adem GÜLER, Oben BAYSAN, Mehmet YOKUŞOĞLU

A different approach in the treatment of left renal cell carcinoma with tumor thrombus extension into the vena cava inferior

Ahmet Turan YILMAZ, Yüksel DERELİ, Gökhan ARSLAN, Kemal KORKMAZ, Hikmet Selçuk GEDİK, İbrahim ALP

İnen aort patolojilerinde endovasküler tedavi uygulamalarımız

Orhan Veli DOĞAN, Sefer USTA, Ergun HALİLOĞLU, Ümit MENTEŞE

Use of detachable balloon in the treatment of arteriovenous fistula at a teenage case

Alaaddin NAYMAN, Osman KOÇ, Ali Sami KIVRAK, Alaaddin VURAL, Orhan ÖZBEK

Does early tracheostomy decrease the nosocomial pneumonia incidence in cardiovascular surgery patients?

Sema TURAN, Bülent YAMAK, Soner YAVAŞ, Elif DİLBER, İhsan AYIK, Özcan ERDEMLİ

Üst mediastende nervus vagus kökenli schwanom: Olgu sunumu

Ali ÇELİK, Cemil Deniz YORGANCILAR, Sedat DEMİRCAN

Academic Researches Index - FooterLogo