Elli bir yaşında erkek hasta ağırlık kaldırırken sağ göğsünde kırılma sesi duyması sonrasında plöritik ağrı ile başvurdu. Fizik muayenesinde sağ dördüncü kaburga yanında hafif bir şişlik ve hassasiyetin olduğu krepitasyon saptandı. Torasik bilgisayarlı tomografisinde sağ hemitoraksta dördüncü kaburga yanında kemik harabiyetine ve patolojik kırığa neden olan malign bir yumuşak tümörü düşündüren bir kitle izlendi. Ameliyat sırasında dondurulmuş kesit incelemesinde malignite tespit edilmesi üzerine, lezyon, üçüncü ve dördüncü kaburga ile birlikte çıkarıldı. Patolojik inceleme sonucu, beklenmedik bir şekilde metastatik foliküler tiroid karsinomu (FTC) olarak rapor edildi.
A 51-year-old man presented with pleuritic pain after hearing a breaking sound on the right side of his chest, while lifting a heavy weight. Physical examination revealed crepitation with mild swelling and tenderness over the fourth rib in the mid-axillary line. Thoracic computed tomography showed a mass in the right hemithorax lateral to the fourth rib, suggesting a malignant soft tissue tumor causing bone destruction and a pathological fracture. Since malignancy was reported in the intraoperative frozen-section study, the lesion was removed with the third and fourth ribs. The result of the pathological examination was unexpectedly reported as a metastatic follicular thyroid carcinoma. "> [PDF] Foliküler tiroid karsinomunun ilk ve tek bulgusu olarak patolojik kaburga kırığı: Nadir bir olgu sunumu | [PDF] Pathological rib fracture as the first and only sign of occult follicular thyroid carcinoma: a rare case report Elli bir yaşında erkek hasta ağırlık kaldırırken sağ göğsünde kırılma sesi duyması sonrasında plöritik ağrı ile başvurdu. Fizik muayenesinde sağ dördüncü kaburga yanında hafif bir şişlik ve hassasiyetin olduğu krepitasyon saptandı. Torasik bilgisayarlı tomografisinde sağ hemitoraksta dördüncü kaburga yanında kemik harabiyetine ve patolojik kırığa neden olan malign bir yumuşak tümörü düşündüren bir kitle izlendi. Ameliyat sırasında dondurulmuş kesit incelemesinde malignite tespit edilmesi üzerine, lezyon, üçüncü ve dördüncü kaburga ile birlikte çıkarıldı. Patolojik inceleme sonucu, beklenmedik bir şekilde metastatik foliküler tiroid karsinomu (FTC) olarak rapor edildi. "> Elli bir yaşında erkek hasta ağırlık kaldırırken sağ göğsünde kırılma sesi duyması sonrasında plöritik ağrı ile başvurdu. Fizik muayenesinde sağ dördüncü kaburga yanında hafif bir şişlik ve hassasiyetin olduğu krepitasyon saptandı. Torasik bilgisayarlı tomografisinde sağ hemitoraksta dördüncü kaburga yanında kemik harabiyetine ve patolojik kırığa neden olan malign bir yumuşak tümörü düşündüren bir kitle izlendi. Ameliyat sırasında dondurulmuş kesit incelemesinde malignite tespit edilmesi üzerine, lezyon, üçüncü ve dördüncü kaburga ile birlikte çıkarıldı. Patolojik inceleme sonucu, beklenmedik bir şekilde metastatik foliküler tiroid karsinomu (FTC) olarak rapor edildi.
A 51-year-old man presented with pleuritic pain after hearing a breaking sound on the right side of his chest, while lifting a heavy weight. Physical examination revealed crepitation with mild swelling and tenderness over the fourth rib in the mid-axillary line. Thoracic computed tomography showed a mass in the right hemithorax lateral to the fourth rib, suggesting a malignant soft tissue tumor causing bone destruction and a pathological fracture. Since malignancy was reported in the intraoperative frozen-section study, the lesion was removed with the third and fourth ribs. The result of the pathological examination was unexpectedly reported as a metastatic follicular thyroid carcinoma. ">

Foliküler tiroid karsinomunun ilk ve tek bulgusu olarak patolojik kaburga kırığı: Nadir bir olgu sunumu

Elli bir yaşında erkek hasta ağırlık kaldırırken sağ göğsünde kırılma sesi duyması sonrasında plöritik ağrı ile başvurdu. Fizik muayenesinde sağ dördüncü kaburga yanında hafif bir şişlik ve hassasiyetin olduğu krepitasyon saptandı. Torasik bilgisayarlı tomografisinde sağ hemitoraksta dördüncü kaburga yanında kemik harabiyetine ve patolojik kırığa neden olan malign bir yumuşak tümörü düşündüren bir kitle izlendi. Ameliyat sırasında dondurulmuş kesit incelemesinde malignite tespit edilmesi üzerine, lezyon, üçüncü ve dördüncü kaburga ile birlikte çıkarıldı. Patolojik inceleme sonucu, beklenmedik bir şekilde metastatik foliküler tiroid karsinomu (FTC) olarak rapor edildi.

Pathological rib fracture as the first and only sign of occult follicular thyroid carcinoma: a rare case report

A 51-year-old man presented with pleuritic pain after hearing a breaking sound on the right side of his chest, while lifting a heavy weight. Physical examination revealed crepitation with mild swelling and tenderness over the fourth rib in the mid-axillary line. Thoracic computed tomography showed a mass in the right hemithorax lateral to the fourth rib, suggesting a malignant soft tissue tumor causing bone destruction and a pathological fracture. Since malignancy was reported in the intraoperative frozen-section study, the lesion was removed with the third and fourth ribs. The result of the pathological examination was unexpectedly reported as a metastatic follicular thyroid carcinoma.

___

  • 6. Haugen BR, Alexander EK, Bible KC, Doherty GM, Mandel SJ, Nikiforov YE, et al. 2015 American Thyroid Association Management Guidelines for Adult Patients with Thyroid Nodules and Differentiated Thyroid Cancer: The American Thyroid Association Guidelines Task Force on Thyroid Nodules and Differentiated Thyroid Cancer. Thyroid 2016;26:1-133.
  • 5. Sevinc A, Buyukberber S, Sari R, Baysal T, Mizrak B. Follicular thyroid cancer presenting initially with soft tissue metastasis. Jpn J Clin Oncol 2000;30:27-9.
  • 4. Chiofalo MG, Setola SV, Di Gennaro F, Fulciniti F, Catapano G, Losito NS, et al. Follicular thyroid carcinoma with skull metastases. Endocr J 2015;62:363-9.
  • 3. Liptay MJ, Fry WA. Malignant bone tumors of the chest wall. Semin Thorac Cardiovasc Surg 1999;11:278- 84.
  • 2. Shaha AR, Shah JP, Loree TR. Differentiated thyroid cancer presenting initially with distant metastasis. Am J Surg 1997;174:474-6.
  • 1. Lee J, Soh EY. Differentiated thyroid carcinoma presenting with distant metastasis at initial diagnosis clinical outcomes and prognostic factors. Ann Surg 2010;251:114-9.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

İnternal iliyak arterleri iki taraflı açık olan hastada endovasküler abdominal anevrizma tamiri sonrası iskemik kolit: Olgu sunumu

Kim Do YEON, Jo Keon HYON, Kim Hwan WOOK

Dört farklı endovenöz ablasyon tekniğinin karşılaştırılması

Ali Baran BUDAK, Kemal KORKMAZ, Hikmet Selçuk GEDİK, Ali Ümit YENER, Serhat Bahadır GENÇ, Kerim ÇAĞLI

Pediatrik doğuştan kalp cerrahisi sonrasında mediastinal vakum destekli kapama tedavisi

Ersin EREK, Selim AYDIN, Metehan ÖZEN, İbrahim Halil DEMİR, Bahar TEMUR, Dilek SUZAN, Barış KIRAT

Pediyatrik kalp cerrahisi sonrası ekstrakorporeal membran oksijenasyon desteği: Tek merkez deneyimimiz

Fahrettin UYSAL, Işık Şenkaya SIĞNAK, Ahmet YÜKSEL, İrem İris KAN, Atıf YOLGÖSTEREN, Mustafa GÜNEŞ, Mehmet Hadi ÇAĞLAYAN

Silostazol ve rosuvastatinin böbrek ve kalp üzerine etkilerinin araştırılması: Deneysel akut böbrek ve kalp hasarı modeli

Börteçin EYGİ, Habib ÇAKIR, Köksal DÖNMEZ, Şahin İŞCAN, İhsan PEKER, Fatmagül KUŞKU, Ali GÜRBÜZ, İsmail YÜREKLİ

Kraniyal metastaz radyoterapisi sonrasında kaybolan primer akciğer karsinomu: “Abskopal etki”

Akif TURNA, Ahmet DEMİRKAYA, Elvin HEKİMOGLU, Hasan Volkan KARA

Çeşitli aortik anastomoz teknikleri: Hangisi gerçekten güvenli?

Ertekin Utku ÜNAL

Pnömonektomi sonrası maligniteden ilişkisiz uzun dönemde solunum olayları için risk faktörleri

Ümit AYDOĞMUŞ, Serkan DEĞİRMENCİOĞLU, Erhan UĞURLU, Gökhan YUNCU, Figen TÜRK

Distal perfüzyon nasıl yapılmalı?

Gökhan İPEK, Deniz GÖKSEDEF, Suat Nail OMEROĞLU, Ozan Onur BAKANAY

Kongre bildirilerinin kaderi nedir? Ulusal Göğüs Cerrahisi Kongresi bildirilerinin uluslararası yayına dönüşme oranları

Volkan BAYSUNGUR, İrfan YALÇINKAYA, Çağatay TEZEL, Serdar EVMAN, Aysun MISIRLIOĞLU, Serda KANBUR, Mustafa AKYIL, Fatma AKYIL

Academic Researches Index - FooterLogo