Düz göğüs filminde rastlantısal olarak teşhis edilen dev interkostal arter anevrizması sonrası magnetik rezonans inceleme ve anjiyografi gibi ileri tetkikler uyguladığımız lümen devamlılığı olmamasına rağmen asemptomatik aort koarktasyonu ve dev interkostal arter anevrizması olan bir vaka sunmaktayız.
A case of asymptomatic coarctation of aorta associated with loss of luminal continuity and infrequent location and giant size of intercostal artery aneurysm, which was coincidentally diagnosed in plain chest X-ray, was consigned to perform Magnetic Resonance Imaging (MRI) and angiographies for further diagnostic evaluation is reported. "> [PDF] Dev interkostal arter anevrizması | [PDF] Giant intercostal artery aneurysm Düz göğüs filminde rastlantısal olarak teşhis edilen dev interkostal arter anevrizması sonrası magnetik rezonans inceleme ve anjiyografi gibi ileri tetkikler uyguladığımız lümen devamlılığı olmamasına rağmen asemptomatik aort koarktasyonu ve dev interkostal arter anevrizması olan bir vaka sunmaktayız. "> Düz göğüs filminde rastlantısal olarak teşhis edilen dev interkostal arter anevrizması sonrası magnetik rezonans inceleme ve anjiyografi gibi ileri tetkikler uyguladığımız lümen devamlılığı olmamasına rağmen asemptomatik aort koarktasyonu ve dev interkostal arter anevrizması olan bir vaka sunmaktayız.
A case of asymptomatic coarctation of aorta associated with loss of luminal continuity and infrequent location and giant size of intercostal artery aneurysm, which was coincidentally diagnosed in plain chest X-ray, was consigned to perform Magnetic Resonance Imaging (MRI) and angiographies for further diagnostic evaluation is reported. ">

Dev interkostal arter anevrizması

Düz göğüs filminde rastlantısal olarak teşhis edilen dev interkostal arter anevrizması sonrası magnetik rezonans inceleme ve anjiyografi gibi ileri tetkikler uyguladığımız lümen devamlılığı olmamasına rağmen asemptomatik aort koarktasyonu ve dev interkostal arter anevrizması olan bir vaka sunmaktayız.

Giant intercostal artery aneurysm

A case of asymptomatic coarctation of aorta associated with loss of luminal continuity and infrequent location and giant size of intercostal artery aneurysm, which was coincidentally diagnosed in plain chest X-ray, was consigned to perform Magnetic Resonance Imaging (MRI) and angiographies for further diagnostic evaluation is reported.

___

  • 1.Lupetin AR, Dash N, Beckman I. Coarctation of the aorta associated with intercostal artery aneurysms computed tomography diagnosis. J Comput Tomogr 1985;9:145-7.
  • 2.Kelsay DE, Ribeiro P. Aortic coarctation with two intercostal aneurysms appearing radiographically as a subclavian aneurysm. Angiology 1996;47:103-6.
  • 3.Chanarin N, Lamb RK, Gray HH. Late rupture of a superior intercostal artery following repair of aortic coarctation. J Cardiovasc Surg 1991 ;32:132-4.
  • 4.Sethi GK, Norenberg RG, Scott SM, Takaro T. Management of coarctation with multiple calcified aneurysms of the intercostal arteries in adults. J Thorac Cardiovasc Surg 1975 ;69:909-11.
  • 5.Von Segesser LK, Marty B, Mueller X, et al. Active cooling during open repair of thoraco-abdominal aortic aneurysms improves outcome. Eur J Cardiothorac Surg 2001;19:411-5.
  • 6.Yamaguchi T, Stanford W, Lang EV. Intercostal artery aneurysm associated with coarctation of the aorta: specific finding on MR imaging. Int J Card Imaging 1997;13:357-8.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Pulmoner restenoz ve pulmoner kapak endokarditi nedeniyle yapılan medtronic freestyle aortik root biyoprotez replasmanı

Ömer Naci EMİROĞULLARI, Hakan CEYRAN, Ramazan TOPSAKAL, Kutay TAŞDEMİR, Cemal KAHRAMAN

Hemodiyaliz hastalarında alternatif bir yol olarak safenofemoral loop fistül: Klinik ön çalışma

Mehmet Salih AYDIN, Deniz DEMİR, Alper Sami KUNT, Mehmet Halit ANDAÇ, Osman Tansel DARÇIN

Bronş kapama metodlarının güvenilirlik sınırlarının bir hayvan modelinde saptanması

Altuğ KOŞAR, Çağatay TEZEL, Bülent ARMAN, Murat KELEŞ, Hakan KIRAL, Şenol ÜREK, Cana DUDU

Dev interkostal arter anevrizması

Erdem SİLİSTRELİ, Ünal AÇIKEL, Abidin Cenk ERDAL

Rutin fallot tetraloji cerrahisinde konduit kullanımı gerekli mi?

Ersin EREK, Tayyar SARIOĞLU, Yusuf Kenan YALÇINBAŞ

Esansiyel hiperhidrozlu hastalarda P dalga süresi ve dispersiyonu

İrfan BARUTÇU, Ersel ONRAT, Mehmet MELEK, Dayimi KAYA, Özlem ESEN, Şemsettin KARACA, Mustafa KULAÇ, Ali Metin ESEN

Yetişkin ASD'li hastalar opere edilmeli mi? Orta ve uzun dönem sonuçları

Murat DEMİRTAŞ, Batuhan ÖZAY, Murat SARGIN, Seden ÇELİK, Bülend KETENCİ, Serdar ÇİMEN, Okan YÜCEL, Önder TESKİN

Delici kesici alet yaralanmasına bağlı bir femoral arteriyovenöz fistül olgusu: Stent greft ile başarısızlık ve cerrahi onarım

Sinan ŞAHİN, Hakkı AYDOĞAN, Uğur FİLİZCAN, Bayer ÇINAR, Ergin EREN, Şebnem ÇETEMEN, Onur GÖKSEL, Veysel ŞAHİN

Göz travması sonrası gelişen pnömomediastinum

Ufuk ÇOBANOĞLU, Ahmet Feridun IŞIK, Mehmet KURNAZ

Deneysel modelde periferik anjiyografik yaklaşımlar: Retroperitoneal aortik yaklaşımın üstünlüğü

Muharrem İNAN, İlker ALAT, Burak GERMEN, Ahmet KESKİN, Hacı BOSTAN

Academic Researches Index - FooterLogo