Redo kalp cerrahisi, yüksek morbidite ve mortalite oranları ile ilişkilidir. Her ne kadar robotik cerrahi için reoperasyonlar göreceli kontrendikasyonlar olsa da, robotik redo mitral kapak cerrahisi endo-aortik oklüzyon teknikleriyle ve fibrilasyondaki kalp üzerinde başarıyla uygulanmaktadır. Atan kalpte mitral kapak cerrahisi ise redo kalp cerrahisi pratiğinde iyi bilinen diğer bir alternatiftir. Atan kalpte robotik kalp cerrahisi ise rutinde uygulanan ve iyi bilinen bir uygulama değildir. Bu yazımızda, robotik reoperasyon cerrahisine yeni bir bakış açısı katarak, atan kalpte robotik mitral kapak replasmanı ile birlikte disfonksiyonel amplatzer tıkaç rezeksiyonu yapılan bir olguyu sunuyoruz.
Redo-cardiac surgery is associated with high morbidity and mortality rates. Although redo surgery are relative contraindications for robotic surgery, robotic redo mitral valve surgery has been performed with endo-aortic occlusion techniques and on fibrillated heart successfully. Beating heart mitral valve surgery is another well-known option for redo cardiac surgery practice. Robotic beating heart surgery is not well-studied before. As a new point of view to robotic reoperation surgery, herein, we aimed to present a case who underwent redo robotic mitral valve replacement combined with dysfunctioned amplatzer plug resection on a beating heart. "> [PDF] Atan kalpte robotik redo mitral kapak replasmanı ile birlikte disfonksiyonel amplatzer plug çıkarılmas | [PDF] Robotic redo mitral valve replacement combined with dysfunctional amplatzer plug resection on a beating heart Redo kalp cerrahisi, yüksek morbidite ve mortalite oranları ile ilişkilidir. Her ne kadar robotik cerrahi için reoperasyonlar göreceli kontrendikasyonlar olsa da, robotik redo mitral kapak cerrahisi endo-aortik oklüzyon teknikleriyle ve fibrilasyondaki kalp üzerinde başarıyla uygulanmaktadır. Atan kalpte mitral kapak cerrahisi ise redo kalp cerrahisi pratiğinde iyi bilinen diğer bir alternatiftir. Atan kalpte robotik kalp cerrahisi ise rutinde uygulanan ve iyi bilinen bir uygulama değildir. Bu yazımızda, robotik reoperasyon cerrahisine yeni bir bakış açısı katarak, atan kalpte robotik mitral kapak replasmanı ile birlikte disfonksiyonel amplatzer tıkaç rezeksiyonu yapılan bir olguyu sunuyoruz. "> Redo kalp cerrahisi, yüksek morbidite ve mortalite oranları ile ilişkilidir. Her ne kadar robotik cerrahi için reoperasyonlar göreceli kontrendikasyonlar olsa da, robotik redo mitral kapak cerrahisi endo-aortik oklüzyon teknikleriyle ve fibrilasyondaki kalp üzerinde başarıyla uygulanmaktadır. Atan kalpte mitral kapak cerrahisi ise redo kalp cerrahisi pratiğinde iyi bilinen diğer bir alternatiftir. Atan kalpte robotik kalp cerrahisi ise rutinde uygulanan ve iyi bilinen bir uygulama değildir. Bu yazımızda, robotik reoperasyon cerrahisine yeni bir bakış açısı katarak, atan kalpte robotik mitral kapak replasmanı ile birlikte disfonksiyonel amplatzer tıkaç rezeksiyonu yapılan bir olguyu sunuyoruz.
Redo-cardiac surgery is associated with high morbidity and mortality rates. Although redo surgery are relative contraindications for robotic surgery, robotic redo mitral valve surgery has been performed with endo-aortic occlusion techniques and on fibrillated heart successfully. Beating heart mitral valve surgery is another well-known option for redo cardiac surgery practice. Robotic beating heart surgery is not well-studied before. As a new point of view to robotic reoperation surgery, herein, we aimed to present a case who underwent redo robotic mitral valve replacement combined with dysfunctioned amplatzer plug resection on a beating heart. ">

Atan kalpte robotik redo mitral kapak replasmanı ile birlikte disfonksiyonel amplatzer plug çıkarılmas

Redo kalp cerrahisi, yüksek morbidite ve mortalite oranları ile ilişkilidir. Her ne kadar robotik cerrahi için reoperasyonlar göreceli kontrendikasyonlar olsa da, robotik redo mitral kapak cerrahisi endo-aortik oklüzyon teknikleriyle ve fibrilasyondaki kalp üzerinde başarıyla uygulanmaktadır. Atan kalpte mitral kapak cerrahisi ise redo kalp cerrahisi pratiğinde iyi bilinen diğer bir alternatiftir. Atan kalpte robotik kalp cerrahisi ise rutinde uygulanan ve iyi bilinen bir uygulama değildir. Bu yazımızda, robotik reoperasyon cerrahisine yeni bir bakış açısı katarak, atan kalpte robotik mitral kapak replasmanı ile birlikte disfonksiyonel amplatzer tıkaç rezeksiyonu yapılan bir olguyu sunuyoruz.

Robotic redo mitral valve replacement combined with dysfunctional amplatzer plug resection on a beating heart

Redo-cardiac surgery is associated with high morbidity and mortality rates. Although redo surgery are relative contraindications for robotic surgery, robotic redo mitral valve surgery has been performed with endo-aortic occlusion techniques and on fibrillated heart successfully. Beating heart mitral valve surgery is another well-known option for redo cardiac surgery practice. Robotic beating heart surgery is not well-studied before. As a new point of view to robotic reoperation surgery, herein, we aimed to present a case who underwent redo robotic mitral valve replacement combined with dysfunctioned amplatzer plug resection on a beating heart.

___

  • 1. Chitwood WR Jr. Robotic mitral valve surgery: Overview, methodology, results, and perspective. Ann Cardiothorac Surg 2016;5:544-55.
  • 2. Patel H, Lewis CTP, Stephens RL, Angelillo M, Sibley DH. Minimally invasive redo mitral valve replacement using a robotic-assisted approach. Innovations (Phila) 2017;12:375-7.
  • 3. Güllü AÜ, Şenay Ş, Ersin E, Demirhisar Ö, Whitham T, Koçyiğit M, et al. Robotic-assisted cardiac surgery without aortic cross-clamping: A safe alternative approach. J Card Surg 2021;36:165-8.
  • 4. Bolcal C, Kadan M, Kubat E, Erol G, Doğancı S. Surgical treatment of a left ventricular apical thrombus via robotic surgery. J Card Surg 2019;34:216-8.
  • 5. Kadan M, Kubat E, Erol G, Karabacak K, Akyol FB, Yıldırım V, et al. Early- and mid-term results of cryoablation of atrial fibrillation concomitant with robotic mitral valve surgery. Anatol J Cardiol 2021;25:266-72.
  • 6. Spiller R, Symalla T, McCrorey M, Balkhy HH. Robotic- assisted third-time redo mitral valve replacement. Ann Thorac Surg 2019;108:e245-e247.
  • 7. Mazine A, Pellerin M, Lebon JS, Dionne PO, Jeanmart H, Bouchard D. Minimally invasive mitral valve surgery: Influence of aortic clamping technique on early outcomes. Ann Thorac Surg 2013;96:2116-22.
  • 8. Lee JH, Lee JE, Shin J, Song IK, Kim HS, Kim CS, et al. Clinical implications of hypothermic ventricular fibrillation versus beating-heart technique during cardiopulmonary bypass for pulmonary valve replacement in patients with repaired tetralogy of Fallot. Interact Cardiovasc Thorac Surg 2017;25:370-6.
  • 9. Elghany Elsherif MA, Salama Ayyad MAK, Elsawy H, Elwahab AA. Outcome of pump assisted beating mitral valve replacement in patients with chronic severe mitral regurgitation and left ventricular dysfunction. A clinical randomized trial. Journal of the Egyptian Society of Cardio- Thoracic Surgery 2018;26:257-63.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Ekstrakorporeal membran oksijenizasyonu gerektiren geç seyirli kemik çimentosu implantasyon sendromu

Ulaş Kumbasar, Pramod Bonde

Kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyon tedavisinde çıtayı ultradisipliner iş birliğine yükseltmek

Rıza Doğan, Murat Biçer, Selim İspir, Mehmed Yanartaş, Cihangir Kaymaz, Tahir Yağdı, Mustafa Şırlak, Gökçen Orhan, Bahadır Gültekin, Tankut Akay, Ümit Kervan, Ahmet Rüçhan Akar, Serpil Gezer Taş

Akut koroner sendroma bağlı gelişen hastane içi kardiyak arrestte ekstrakorporeal kardiyopulmoner resüsitasyon

Kaan Kırali, Atakan Erkılınç, Rezzan Deniz Acar, Gökhan Alıcı, Mustafa Emre Gürcü, Pınar Karaca Baysal, Şeyhmus Külahçıoğlu, Nihal Özdemir, Cem Doğan, Serdar Fidan

Akut miyokard enfarktüslü bir yenidoğanda sağ koroner arter ve aort kökündeki trombüsün acil tedavisi

Hatice Dilek Özcanoğlu, İsa Özyılmaz

Girişimsel bronkoskopik işlem gerektiren sekonder pulmoner maligniteler

Mehmet Akif Özgül, Efsun Gonca Uğur Chousein, Demet Turan, Erdoğan Çetinkaya

Tekrarlayan sekonder aortoenterik fistüllerde cerrahi yaklaşım: Olgu sunumu

Serap Baş, Elbrus Zarbaliyev, Mehmet Çağlıkülekçi, Oğuz Konukoğlu, Denyan Mansuroğl, Hakan Kilercik

Borate reduces experimental supra-celiac aortic clamping-induced oxidative stress in lung and kidney, but fails to prevent organ damage

Tünay KURTOĞLU, Selim DURMAZ, Ömer Faruk RAHMAN, Nesibe ÇETİN, Mustafa YILMAZ, Emin BARBARUS, Muhammet Hüseyin ERKAN

Abdominal aort rüptürü iskemi/reperfüzyon modelinde akciğer hasarına karşı resveratrol

Tolga Mercantepe, Sedat Ozan Karakişi, Doğuş Hemşinli, Adnan Yılmaz, Levent Tümkaya

Türkiye’de akciğer nakli için donör seçimi: İdeal bir donör beklemek gerekir mi?

Ahmet Erdal Taşçı, Mustafa Vayvada

Video yardımlı torakoskopik cerrahi yapılan hastalarda intraoperatif kan kaybının ameliyat sonrası akciğer komplikasyonları üzerine etkisi

Lijun Yao, Weiwei Wang

Academic Researches Index - FooterLogo