Malign mezotelyoma plevra, perikard ve peritonu döşeyen serozal zarın kötü prognozlu ve fatal seyirli primer malign tümörüdür. Beklenen ortalama yaşam süresi, tedavi uygulanmadığında 4-12 ay arasındadır. Çoğunlukla plevral yerleşimli olan, klinik davranışı ve biyolojisi henüz tam olarak anlaşılamayan malign mezotelyoma, epidemiyolojik çalışmalar, tanı, evreleme yöntemleri ve tedavi modaliteleri ile araştırmalara konu olmaktadır. Bu yazıda birinci basamak kemoterapi dışında küratif bir tedavi almaksızın altı yıldır hayatta olan plevra ve periton yerleşimli bir malign mezotelyoma olgusunun etyolojik faktörleri değerlendirildi ve literatür eşliğinde sunuldu.
Malignant mesothelioma, which has a poor prognosis and fatal course, is a primary malignant tumor of serosal membrane of pleura, pericardium and peritoneum. Expected mean survival time is 4-12 months when no treatment is administered. Malignant mesothelioma is commonly located in the pleural space and its clinical behaviour and biology has not been understood exactly yet. Epidemiological studies, diagnosis, grading methods and treatment modalities concerning this disease have been the subject of investigations. We are presenting a pleural and peritoneal malignant mesothelioma case who has survived for six years without any other curative treatment except for the first line chemotherapy and we evaluate etiological factors along with the information in the literature. "> [PDF] Altı yıldır hayatta olan bir peritoneal, plevral mezotelyoma olgusu | [PDF] A peritoneal, pleural mesothelioma case who has survived for six years Malign mezotelyoma plevra, perikard ve peritonu döşeyen serozal zarın kötü prognozlu ve fatal seyirli primer malign tümörüdür. Beklenen ortalama yaşam süresi, tedavi uygulanmadığında 4-12 ay arasındadır. Çoğunlukla plevral yerleşimli olan, klinik davranışı ve biyolojisi henüz tam olarak anlaşılamayan malign mezotelyoma, epidemiyolojik çalışmalar, tanı, evreleme yöntemleri ve tedavi modaliteleri ile araştırmalara konu olmaktadır. Bu yazıda birinci basamak kemoterapi dışında küratif bir tedavi almaksızın altı yıldır hayatta olan plevra ve periton yerleşimli bir malign mezotelyoma olgusunun etyolojik faktörleri değerlendirildi ve literatür eşliğinde sunuldu. "> Malign mezotelyoma plevra, perikard ve peritonu döşeyen serozal zarın kötü prognozlu ve fatal seyirli primer malign tümörüdür. Beklenen ortalama yaşam süresi, tedavi uygulanmadığında 4-12 ay arasındadır. Çoğunlukla plevral yerleşimli olan, klinik davranışı ve biyolojisi henüz tam olarak anlaşılamayan malign mezotelyoma, epidemiyolojik çalışmalar, tanı, evreleme yöntemleri ve tedavi modaliteleri ile araştırmalara konu olmaktadır. Bu yazıda birinci basamak kemoterapi dışında küratif bir tedavi almaksızın altı yıldır hayatta olan plevra ve periton yerleşimli bir malign mezotelyoma olgusunun etyolojik faktörleri değerlendirildi ve literatür eşliğinde sunuldu.
Malignant mesothelioma, which has a poor prognosis and fatal course, is a primary malignant tumor of serosal membrane of pleura, pericardium and peritoneum. Expected mean survival time is 4-12 months when no treatment is administered. Malignant mesothelioma is commonly located in the pleural space and its clinical behaviour and biology has not been understood exactly yet. Epidemiological studies, diagnosis, grading methods and treatment modalities concerning this disease have been the subject of investigations. We are presenting a pleural and peritoneal malignant mesothelioma case who has survived for six years without any other curative treatment except for the first line chemotherapy and we evaluate etiological factors along with the information in the literature. ">

Altı yıldır hayatta olan bir peritoneal, plevral mezotelyoma olgusu

Malign mezotelyoma plevra, perikard ve peritonu döşeyen serozal zarın kötü prognozlu ve fatal seyirli primer malign tümörüdür. Beklenen ortalama yaşam süresi, tedavi uygulanmadığında 4-12 ay arasındadır. Çoğunlukla plevral yerleşimli olan, klinik davranışı ve biyolojisi henüz tam olarak anlaşılamayan malign mezotelyoma, epidemiyolojik çalışmalar, tanı, evreleme yöntemleri ve tedavi modaliteleri ile araştırmalara konu olmaktadır. Bu yazıda birinci basamak kemoterapi dışında küratif bir tedavi almaksızın altı yıldır hayatta olan plevra ve periton yerleşimli bir malign mezotelyoma olgusunun etyolojik faktörleri değerlendirildi ve literatür eşliğinde sunuldu.

A peritoneal, pleural mesothelioma case who has survived for six years

Malignant mesothelioma, which has a poor prognosis and fatal course, is a primary malignant tumor of serosal membrane of pleura, pericardium and peritoneum. Expected mean survival time is 4-12 months when no treatment is administered. Malignant mesothelioma is commonly located in the pleural space and its clinical behaviour and biology has not been understood exactly yet. Epidemiological studies, diagnosis, grading methods and treatment modalities concerning this disease have been the subject of investigations. We are presenting a pleural and peritoneal malignant mesothelioma case who has survived for six years without any other curative treatment except for the first line chemotherapy and we evaluate etiological factors along with the information in the literature.

___

  • 1) Flores RM, Rusch VW. Diffuse malignant mesothelioma. In: Shields T, editor. General thoracic surgery. 6th ed. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins; 2005. p. 901-21.
  • 2) De Rienzo A, Tor M, Sterman DH, Aksoy F, Albelda SM, Testa JR. Detection of SV40 DNA sequences in malignant mesothelioma specimens from the United States, but not from Turkey. J Cell Biochem 2002;84:455-9.
  • 3) Maggi G, Casadio C, Cianci R, Rena O, Ruffini E. Trimodality management of malignant pleural mesothelioma. Eur J Cardiothorac Surg 2001;19:346-50.
  • 4) Steele JP, Klabatsa A, Fennell DA, Palläska A, Sheaff MT, Evans MT, et al. Prognostic factors in mesothelioma. Lung Cancer 2005;49(Suppl 1):S49-52.
  • 5) Edwards JG, Abrams KR, Leverment JN, Spyt TJ, Waller DA, O'Byrne KJ. Prognostic factors for malignant mesothelioma in 142 patients: validation of CALGB and EORTC prognostic scoring systems. Thorax 2000;55:731-5.
  • 6) Sterman DH, Albelda SM. Advances in the diagnosis, evaluation, and management of malignant pleural mesothelioma. Respirology 2005;10:266-83.
  • 7) Wong CF, Fung SL, Yew WW, Fu KH. A case of malignant pleural mesothelioma with unexpectedly long survival without active treatment. Respiration 2002;69:166-8.
  • 8) Uzunlar AK, Yaldız M, Kılınç N, Kırbaş G, Arslan A. Plevra malign mezotelyomalarında prognostik faktörler. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2000;6:175-9.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Periferik tıkayıcı arter hastalığı olan vasküler cerrahi uygulanacak hastalarda koroner arter hastalığı riskinin ve sıklığının belirlenmesi

Oğuz KARAHAN, Nurkay KATRANCIOĞLU, Öcal BERKAN, Şinasi MANDUZ, H. Ali TÜNEL

Atan kalpte tam revaskülarizasyon: Altı aylık anjiyografik sonuçlar

Deniz GÖKSEDEF, Denyan MANSUROĞLU, Kaan KIRALİ, Başar SAREYYÜPOĞLU, Murat Güçlü ELEVLİ, Cevat YAKUT, Gökhan İPEK, Suat Nail ÖMEROĞLU

Akciğer kanseri dışında mediastinal lenfadenopati ile seyreden hastalıklarda servikal mediastinoskopinin tanısal değeri

Mehmet DAKAK, Metin ÖZKAN, Sedat GÜRKÖK, Alper GÖZÜBÜYÜK, Orhan YÜCEL, Hasan ÇAYLAK, Ersin SAPMAZ, Kuthan KAVAKLI

Aortic pseudoaneurysm formation following multiple valve replacement

Ahmet AKGÜL, Seyhan BABAROĞLU, Adnan ÖOBANOĞLU, İlknur BAHAR

Yaygın aort anevrizmalı bir olgunun tedavisinde hibrit ve aşamalı tedavi

Ahmet MEMİŞ, Hikmet İYEM, Yılmaz CİRBAN, Suat BÜKET

Dermatofibrosarkom protüberans

Yener YÖRÜK, Gökay REYHAN, Kunter BALKANLI, Hüsamettin TOP, Y. Altemur KARAMUSTAFAOĞLU, Bülent KEMENT

Hipertrofik obstrüktif kardiyomiyopatide cerrahi tedavi ve sonuçları

İlker MATARACI, Cemalettin AYDIN, Adil POLAT, Kaan KIRALİ, Çetin Murat SONGUR, Vedat ERENTUĞ, Cevat YAKUT, Mehmet YANARTAŞ

The prognostic significance of histopathologic angioinvasion in stage I non-small cell lung cancer

Altuğ KOŞAR, Çağatay TEZEL, Bülent ARMAN, Yelda TEZEL, Ayşe ERSEV

Aortoiliyak tıkayıcı arter hastalıklarının cerrahi tedavisinde retroperitoneal ve transperitoneal yaklaşımların karşılaştırılması

Nurkay KATRANCIOĞLU, Hakan KUTLU, Ünal AYDIN, Halil BAŞEL, Müge TAŞDEMİR, Sadiye Deniz ÖZSOY, Ayşenur DOSTBİL, Andussamed HAZAR

Aort koarktasyonunun eşlik ettiği aortopulmoner pencereli bir yenidoğan: Başarılı tek aşamalı cerrahi tedavi

Hüdai ÇATALYÜREK, Gül Sağın SAYLAM, Ulaş KARADAŞ, Nurettin ÜNAL, Mustafa KIR

Academic Researches Index - FooterLogo