Acıdan Erdeme Yolculuk: Travma Sonrası Gelişim Psikolojisi ve Din

Din psikolojisi bağlamında dinin travmatik deneyimlerle ilişkisini ele alan bu eser, şehit yakını ve gaziler örneklemi kullanılarak yapılan ampirik bir çalışmadır. Dinin rolünü, travma sonrası etkisini ve gelişimini analiz eden eserin incelendiği bu çalışmada, öncelikle yazarın biyografisine yer verilmiş ardından kitabın yazım öncesi araştırma sürecinden bahsedilmiştir. Daha sonra temel başlıkları esas alınarak değerlendirilen bu çalışmada, yazarın araştırma süreciyle ilgili görüşlerine yer verilmiş ve öz değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Acıdan Erdeme Yolculuk: Travma Sonrası Gelişim Psikolojisi ve Din

This book, which deals with the relationship between religion and traumatic experiences in the context of the psychology of religion, is an empirical study using the sample of relatives of martyrs and veterans. In this study, which analyzes the role of religion, its post-traumatic effects and its development, firstly the author's biography is given and then the pre-writing research process of the book is mentioned. In this study, which was then evaluated on the basis of its main titles, the author's views on the research process were included and self-evaluations were made

___

  • Doğan, M. (2020). Acıdan Erdeme Yolculuk: Travma Sonrası Gelişim Psikolojisi ve Din. (2. Baskı). İstanbul: Çamlıca Yayınları.