Çankırı İli Kızılırmak İlçesinde Kavun Yetiştiriciliği

Kızılırmak ilçesinin tarımsal üretiminde kavun yetiştiriciliği önemli bir yer tutmaktadır. Yöre üreticileri yetiştiricilik konusunda; bilgi birikimi, deneyim ve önemli düzeyde tecrübeye sahiptirler. Ancak; yapılan üretimlerde belirli alışkanlıkların dışına çıkılmadığı da gözlemlenmiştir. Yeni gelişmelerin ve farklı yöntemlerin takip edilerek uygulamaya aktarılması üründe verim artışı yanında kalite özelliklerini de olumlu yönde etkileyecektir. Bu durumda doğrudan elde edilen gelire yansıyacaktır. Bu çalışmada; yörede yapılan uygulamalar ele alınmış ve karşılaştırılmıştır. Üreticilerin bu önerilere dikkat ederek üretim yapması daha yararlı olacaktır.

___

  • Çoşkun, R., Ünlü, M., Eren, A., Köksal, Y. ve Ünlü, A. 2008. Bazı Kavun Saf Hatlarının Morfolojik Karakterizasyonu ile Fusarium oxysporum f. sp melonis’e Reaksiyonlarının Tespiti ve Hibrit Çeşit Islahı Amacıyla Kullanımına Yönelik Çalışmalar. s: 35-39, VII. Sebze Tarımı Sempozyumu, 26-29 Ağustos 2008, Yalova.
  • Vural, H., Eşiyok, D., ve Duman, İ. 2000. Kültür Sebzeleri. s:440, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, Bornova-İzmir.
  • Anonim, 2012. www.tuik.gov.tr
  • Anonim, 2013. www.mgm.gov.tr