Kazananı ve Kaybedenleriyle 1 Kasım Seçimleri

Bu çalışmada, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri çerçevesinde partilerin parti programları ve seçmenlerinin davranışı analiz edilmektedir. Partilerin parti programlarında yer verdikleri vaatleri ve öngördükleri politikalar ortaya konularak çözümlenmektedir. Bunun yanında, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçları üzerine karşılaştırmalı bir değerlendirme yapılarak, bu iki seçimde partilerin seçmenlerinin davranışları irdelenmektedir. Partiler arasındaki oy kaymaları ve sandığa yansıyan seçmen iradesine ilişkin düşünceler belirtilerek tartışılmaktadır.

November 1 General Elections with Its Losers and Winners

this study focuses on June 7 and November 1 general elections and anlayzes political party programs for these two elections. In this respect, the promises and prospective policies of the political parties as declared in their party programs are presented and examined. Besides, the results of June 7 and November 1 general elections are analyzed comparatively and discussed. Moreover, voter attitudes in the two elections are explored and analyzed. Finally, a discussion on vote slide among political parties and the will of voters as reflected by the ballot results are presented.

___

  • Aslan, Emrah, Kurtaran, Batuhan; “Kazananlar, Kaybedenler ve CHP”, yeniarayis.com, 11 Kasım 2015.
  • Önder, Tuncay; “1 Kasım‟ın İmkân ve Sınırları”, Star Açık Görüş, 14 Kasım 2015.
  • Subaşı, Necdet; “Kendini „El‟e Vermeyen Millet”, Star Açık Görüş, 7 Kasım 2014.
  • Tosun, Tanju, Tosun Gülgün, Gökmen, Yusufcan; Türkiye’de Parti Sisteminde İstikrar Sorunu: Oynaklık, Oy Esnekliği ve Parti Değteği Değişkeni, ozgurlukarastirmalari.com, Ekim 2015.