Azotlu gübrelemenin kırmızı biber bitkisinin tepe ve kök gelişimi ile bazı bitki besin maddesi içerikleri üzerine etkisi

Kırmızı töz biberi üretiminde kullanılan Kahramanmaraş .kırmızı biber çeşidi serada azotlu gübreleme ile denemeye alınmıştır.Toprağa artan miktarlarda uygulanan azotlu gübre 25 ve 50 ppm N düzeylerinde bitkinin tepe ve kök ürün miktarını ve P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içeriklerini arttırırken 100 ve 150 ppm N düzeylerinde anılan bu parametreler'azalma eğilimi göstermiştir. Azot içeriği azotlu gübrenin artan miktarlardaki uygulamaları ile ilgili olarak sürekli artmıştır.

Effect of nitrogen fertilization on the growth of top and root and some plant nutrient contents of red pepper plant

Kahramanmaraş red ppper variety which is used in milled red pepper production was examined with nitrogen fertilization in greenhouse. ■: Nitrogenous fertilizer which is applied to soil in increasing amounts, increased top and root yields and P,,K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn and Mn contents in 25 or 50 ppm N levels, while 100 or 150 ppm N levels decreased this mentioned parameters.. Nitrogen content is increased by the application;of increasing amounts of nitrogen fertilizer.

___

Tarım Bilimleri Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Yayıncı: Halit APAYDIN