Tarih Boyunca Kent

Tarih Boyunca Kent, oldukça kısa bir önsöz ve on sekiz bölümden müteşekkildir. Mumford önsözüne ‘‘Bu kitap bir zamanlar simgesel olarak bir dünya olan bir kentle başlıyor, pek çok yönden uygulamada bir kente dönüşen bir dünyayla bitiyor’’ cümlesiyle bir giriş yaparak adeta ilgili bölümlerde kitabın temel unsuru olan insana ve insanın ait olduğu evrene dair bir ipucu vermektedir. Mumford bu eserinde kent nedir, nasıl ortaya çıktı, hangi süreçleri daha da ileri taşır, hangi işlevleri yerine getirir ve hangi amaçları taşır gibi sorulara cevap aramaktadır.
Anahtar Kelimeler:

Kent, Tarih

___

  • MUMFORD, Lewis, Tarih Boyunca Kent: Kökenleri, Geçirdiği Değişimler ve Geleceği, Ayrıntı Yayınları, İstanbul, 2013.
  • SLACK, Ellen, ‘‘Lewis Mumford Papers’’, University of Pennsylvania, Kislak Center for Special Collections, Rare Books and Manuscripts, 1989, s.5-9 (http://dla.library.upenn.edu/cocoon/dla/pacscl/ead.pdf?id=PACSCL_UPENN_RBML_MsColl2) Erişim Tarihi: 26.09.2017.
  • WOJTOWİCZ, Robert, ‘‘City As Community: The Life And Vision Of Lewis Mumford’’, Quest, Vol. 4/1, 2001 (https://ww2.odu.edu/ao/instadv/quest/CityAsCommunity.html) Erişim Tarihi: 26.09.2017.