TERSİNE MÜHENDİSLİK TEMELLİ ARAÇ ÜST YAPI TASARIM, ANALİZ VE ÜRETİMİNİN İNCELENMESİ

Araç üstyapı dönüşümü farklı disiplinleri kapsayan bir süreçtir. Tasarımın her bir unsurunun araçla uyumu ve güvenlik en önemli kriterdir. Bu çalışmanın amacı, tersine mühendislik çalışmaları ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan özel bir aracın ülkemize gelmeden tasarlanması, güvenliğinin analiz edilmesi, kalıplarının çıkartılması ve nihayetinde kit şeklinde hazırlanan üstyapı ürünlerinin, başka bir körfez ülkesi olan Ürdün’de araç üzerine uygulamasının sistematik olarak anlatılmasıdır. Ayrıca tersine mühendislik çalışması ve tersine mühendislik çalışması olmadan gerçekleştirilen üst yapı çalışmasının maliyet farkları da çalışma içerisinde sunulmaktadır.

Reverse Engineering Based Vehicle Bodybuilder Design, Analysis And Production

Vehicle conversion design is a process that covers different disciplines. The most important criteria is the harmony andsafety of each element of design with the vehicle. The purpose of this study is to design a special vehicle in the UnitedArab Emirates by using the reverse engineering before it arrives to our country, to analyze its safety, to remove its moldsand finally to explain the systematic application of the superstructure products prepared as kit. In addition, the costdifferences of the vehicle bodywork carried out without reverse engineering and reverse engineering are also presentedin the study

___

  • [1] Kamis, E. (2017, Eylül 4). Tersine Mühendislik Nedir ve Ne İşe Yarar? https://www.eneskamis.com/tersine-muhendislik-nedir-ne-ise-yarar/ adresinden alındı.
  • [2] Ozturk, O. (2013, Şubat 13). Tersine mühendislik nedir? Catiaturk. http://www.catiaturk.com/arge/62/tersine-muhendislik-13.html adresinden alındı.
  • [3] Delaunay, B. 1934. ”Sur la sphere vide”, Izvestia Akademii Nauk SSSR, Otdelenie Matematicheskikh i Estestvennykh Nauk, p. 793–800.
  • [4] Amenta, N., Choi, S., Kolluri, R. K. 2001. ”The power crust”, Proceedings of the sixth ACM symposium on Solid modeling and applications, p. 249–266.
  • [5] Bernardini, F., Mittleman, J., Rushmeier, H., Silva, C., Taubin, G. 1999. ”The ballpivoting algorithm for surface reconstruction”, IEEE Transactions on Visualization and Computer Graphics, vol. 5 (4), p. 349–359.
  • [6] Shamir, A. 2008. “A survey on mesh segmentation techniques”, Computer Graphics Forum, vol. 27 (6), p.1539–1556.
  • [7] Agathos, A., Pratikakis, I., Perantonis, S., Sapidis, N., Azariadis, P. 2007. “3d mesh segmentation methodologies for CAD applications”, Computer Aided Design And Applications, vol. 4 (6), p. 827–841.
  • [8] Gunpınar E. 2016, tersine mühendislik yoluyla üç boyutlu geometrik modelin oluşturulması ve gemi yapım endüstrisindeki bazı uygulamaları, okuz eylül üniversitesi mühendislik fakültesi fen ve mühendislik dergisi, 18(3).