SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMANIN ÇEVRE BOYUTUNDA ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİ (IOC) UYGULAMALARI VE OLİMPİYAT ORGANİZASYONLARI KAPSAMINDA İNCELENMESİ.

G ünümüzde çevresel konular tüm dünyada bireylerin günlük yaşantılarını etkileyen önemli konular arasında yer almaktadır. Çevre, Sürdürülebilir kalkınmanın üç boyutundan birisidir. Doğal kaynakların sınırlı olduğu ve tükenebileceği gerçeği karşısında çevrenin korunması ve bu durumun süreklilik arz etmesi kaçınılmaz olmaktadır. Çevrenin korunması sürecinde “spor” oldukça önemli bir kavram olarak görülmektedir ve dünyadaki en büyük ve önemli spor etkinliklerinden biri olan “Olimpiyat Oyunları”, çevreye verdiği önemi Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) 1995 yılında kurulan Spor ve Çevre Komisyonu’nu oluşturmasıyla ortaya koymuştur. Böylece çevre; Olimpizmin spor ve kültür boyutunun yanında yerini almıştır. Bu araştırmaya “Sürdürülebilirlik” çalışmalarında sporun yer alışını ortaya koymak amacıyla gerek duyulmuştur. Araştırmada sürdürülebilir kalkınmanın spor ile ilişkisi, “çevre” boyutu ile sınırlandırılarak özellikle olimpiyat organizasyonları doğrultusunda araştırmanın temelini oluşturacak şekilde olumlu ve olumsuz yönleriyle değerlendirilmeye çalışılmıştır. Araştırmanın yöntemi bu doğrultuda betimsel tarama modeli olarak belirlenmiştir
Anahtar Kelimeler:

-

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMANIN ÇEVRE BOYUTUNDA ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİ (IOC) UYGULAMALARI VE OLİMPİYAT ORGANİZASYONLARI KAPSAMINDA İNCELENMESİ.

Keywords:

-,