Baudrillard’ın Simülasyon Kuramında Kitle İletişim Araçlarının Yeri (The Place of Mass Media in Baudrillard's Simulation Theory)

Baudrillard, simülasyon kuramıyla postmodern çağı tarif etmekte ve bu çağa özgü yeni bir ontoloji ortaya koymaktadır. Bu ontolojinin gerçekleştiği zemin olarak da kitle iletişim araçlarının dünyasını işaret etmektedir. Bu çalışmada Baudrillard’ın simülasyon kuramı incelenerek, kitle iletişim araçlarının simülasyon kuramındaki yeri incelenmiştir. Simülasyon kuramı çerçevesinde kitle iletişim araçlarının bir iletişim aracı olmanın ötesindeki işlevleri ortaya konmuştur. Konuyla ilgili değerlendirmelerin doğru bir zeminde gerçekleştirilmesi amacıyla kuramla ilgili Baudrillard’ın eserleri ve  temel kavramlara dair yorumlarına yer verilmiştir.

___

  • Dağ, Ahmet (2011) Ölümcül Şiddet, İstanbul. Külliyat Yayınları.Baudrillard, J. (1991) Sessiz Yığınların Gölgesinde (Çev. Oğuz Adanır) İstanbul: Ayrıntı Yayınları Baudrillard, J. (1998) Kusursuz Cinayet (Çev. Necmettin Sevil) İstanbul: Ayrıntı Yayınları Baudrillard, J. (2002) Simgesel Değiş Tokuş ve Ölüm (Çev. Oğuz Adanır) Ankara. Boğaziçi Üniversitesi YayıneviBaudrillard, J. (2005) Şeytana Satılan Ruh Ya da Kötülüğün Egemenliği (Çev. Oğuz Adanır) Ankara. Doğu Batı Yayınları Baudrillard, J. (2008) Simülakrlar ve Simülasyon (Çev. Oğuz Adanır) Ankara. Doğu Batı Yayınları Horrocks, Cristophers (2000) Baudrillard ve Milenyum (Çev: Kaan H. Ökten) İstanbul. Everest Yayınları