Etno-Restoranlarda Otantikliği Deneyimlemek - Kırgızistan’da Etno-Restoranlar: Supara ve Dasmia

Supara ve Dasmia Etno-restoran Kırgız mutfağına ait yiyecek ve içecekleri Al’a carte, banket ve geleneksel servis yöntemleri ile yerli ve yabancı konuklara sunmaktadır. Araştırmada, Supara ve Dasmia Etno-Restoranlarının konuk karşılamada geleneksel Kırgız konuk karşılama ritüellerini, yemek hazırlamada geleneksel Kırgız mutfağının hazırlama, pişirme ve sunum tekniklerini uyguladıkları, yerli ve yabancı konuklarına Kırgız kültürel yaşamından örnekler sundukları görülmektedir. Supara ve Dasmia  Etno-Restoranlarının, aynı zamanda tema olarak geleneksel Kırgız çadırı (üy) olan Boz Üyü (Boz yurt), ünitelerini, sofra kurallarını ve sosyal statülerini konuklarına deneyimlettikleri belirlenmiştir.
Anahtar Kelimeler:

Etno-Restoran, Geleneksel Mutfak

AUTHENTİCİTY İN ETNO-RESTAURANT EXPERİENCES İN KYRGYZSTAN: SUPARA AND DASMİA.

Supara and Dasmia Ethno-restaurant offers food and drinks belonging to Kyrgyz cuisine to local and foreign guests with Al’a carte, banquet and traditional service methods.  The survey shows that Supara and Dasmia Etno-restaurants offer traditional Kyrgyz guest rituals in guest-meet, traditional Kyrgyz kitchen preparation, cooking and presentation techniques in food preparation, Kyrgyz cultural life examples for local and foreign guests. Supara and Dasmia Etno-restaurants have also been given the opportunity to experience the traditional Kyrgyz tent (the Boz Üy), its units, table rules and social status as a theme for its guests

___

  • Bekar, A., Dönmez, F.G. (20014), “Temalı Restoranlar ve Temalı-Etnik Restoran Ayrımı”, Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi. Cilt:7, Sayı: 35, S:802-808.
  • Deveci, B., Türkmen, S., ve Avcıkurt, C. (2013), “Kırsal turizm ile gastronomi turizmi ilişkisi: Bigadiç örneği”, Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, (2), 29-34.
  • Ebster, C., Guist, I., (2005), “The Role of Authenticity in Ethnic Theme Restaurants”, Journal of Foodservice Business Research 7 (2), 41–52.
  • Jang, S, Liu, Y. ve Namkung, Y. (2010), “Effects of Authentic Atmospherics in Ethnic Restaurants: Investigatin Chinese Restaurants”, International Journal of Contemporary Hospitality Management, S. 23(5), s. 662-680.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi-Cover
  • ISSN: 1304-7590
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 2004
  • Yayıncı: Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti.