Psikoloji ve Psikoterapide Din, Zuhal Ağılkaya Şahin (İstanbul: Çamlıca Yayınları, 2020)

Bu çalışmada, psikoloji ve din ilişkisini, ikisi arasındaki ortak noktaları ele alan “Psikoloji ve Psikoterapide Din” isimli eser incelenmiştir. Zuhal Ağılkaya Şahin tarafından kaleme alınan eser, psikoloji ve dinin buluşma noktası olarak görülen pozitif psikolojinin erdemler (bağışlama, şükür, umut vb.) ve mâneviyat kavramlarından hareketle psikoloji, psikoterapi ve din çerçevesinde insanı anlamaya çalışmıştır. Psikoloji ve psikoterapideki mânevî izleri Batı’da, İslam dünyasında ve ülkemizdeki mevcut literatür çerçevesinde bir araya getirerek akademik alana katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Religion in Psychology and Psychotherapy, by Zuhal Ağılkaya Şahin (İstanbul: Çamlıca Publishing, 2020)

In this study the book named “Religion in Psycholoyg and Psychotherapy” which tackles the relationship of psychology and religion and common points between them was examined. The book written by Zuhal Agılkaya Sahin tries to understand the human by using positive psychology’s virtues (forgiveness, gratitude, hope etc.) and spirituality concepts which are regarded as common points of psychology and reliigion, Aims to contribute to the academic area by putting together the spiritual traces in psychology and psychotherapy in frame of the available litaratüre which is in İslam world.

___

  • Göcen, Gülüşan. Kavram Atlası Din Psikolojisi I. Ankara: Gazi Kitabevi, 2.Basım, 2022.
  • Göcen, Gülüşan. Şükür: Pozitif Psikolojiden Din Psikolojisine Köprü. İstanbul: Dem Yayınları, 2014.
  • Hökelekli, Hayati. Din Psikolojisi. Ankara: TDV Yayınları, 1993.
  • Köse, Ali – Ayten, Ali, Din Psikolojisi. İstanbul: Timaş Yayınları, 6. Basım, 2016.
  • Şahin, Meryem - Hökelekli, Hayati. “Tevekkül Psikolojisi: Nedenleri, Süreci ve Sonuçları Hakkında Nitel Bir Araştırma”. International Journal of Social Inguiry. 12/ 2 (2019), 801-836. https://doi.org/10.37093/ijsi.659060