VERGİ UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNDE KONYA BÖLGESİNDEKİ MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETKİNLİĞİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

Bu çalışmada vergi uygulamaları açısından etkin bir görev üstlenen muhasebe meslek mensuplarının vergi uyuşmazlıkları konusundaki etkinlikleri incelenmeye çalışılmıştır. Vergi alacaklısı olan devlet ile vergi borçlusu olan mükellef arasında köprü vazifesi gören muhasebe meslek mensupları, genel anlayış olarak vergi yoğun mesleklerini sürdürürken kanuni yetkilerinin sınırlı olmasından dolayı vergi uyuşmazlıkları konusunda istenilen etkinlikte rol oynayamamaktadır. Bu etkinliğin artırılması devletin ekonomik gücünü artırabilmesi için de önem arz etmektedir. Vergi uyuşmazlıkları konusunda muhasebe meslek mensuplarının bilgi, tecrübe ve deneyimlerinden yeterli derecede faydalanılamamakta ve etkinlikleri sınırlı kalmaktadır.

A STUDY ON THE EFFECTIVENESS OF THE MEMBERS OF ACCOUNTANCY PROFESSION IN SOLVING THE TAX CONFLICTS: THE EXAMPLE OF KONYA

In this study, the effectiveness of members of accountancy profession, who undertake an effective duty in view of tax practices about the tax disagreements were attempted to investigate. Members of accountancy profession, who serve as a bridge between the state, tax creditor, and taxpayer, a debtor, as a general approach, while continuing their tax-intensified professions, due to the fact that they have limited legal authorities,are not able to play role in the required effectiveness about the tax disagreements. To increase this effectiveness is important so that the state can enhance its economic power. About tax disagreements, the knowledge and experiences of the members of accountancy profession have not been utilized sufficiently and its effectiveness remains limited.

___

  • Baş, T.2006. Anket, 4.Baskı, Seçkin Yayınları, Ankara