ÇALIŞANLARA SAĞLANAN KISA SÜRELİ FAYDALAR KAPSAMINDAKİ İZİN ÜCRETLERİNİN TMS-19’A GÖRE İNCELENMESİ

Bu çalışmanın amacı kısa vadeli ücretli izinler konusunda, “TMS-19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar” standardının daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır. Çalışmada ilk olarak Türk İş Kanunu’da yer alan ve bu kapsamda sayılabilecek ücretli izinler üzerinde durulmuştur. Daha sonra ise kısa vadeli ücretli izinlerin “TMS-19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar” standardına uygun olarak tahakkuku ve finansal tablolarda raporlanması üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu maksatla konunun daha iyi anlaşılabilmesi açısından bir kısım açıklamalar ile yevmiye kayıtlarına da yer verilmiştir. Konuların incelenmesi ve tartışılması esas itibariyle biriken ve birikmeyen izin ücretleri başlıkları altında yapılmıştır.

EXIMINE OF SHORT-TERM COMPENSATED ABSENCES ACCORDING TO TMS-19 EMPLOYEE BENEFITS

The aim of this study is to facilitate understanding TMS-19 Employee Benefits on short-term compensated absences. The study, firstly, mentions the compensated absences in the Turkish Labour Law, then discusses recognation and reporting to the financial statements of short-term compensated absences in compliance with TMS-19 Employee Benefits. Some explanations and journal enteries are given on the issue better understanding. Recognation and reporting issues on short-term compensated absences are discussed by classifing as accumulating entitlement or non-accumulating entitlement.

___

  • Deloitte. 2007. iGAAP 2007: A guide to IFRS reporting. Global Edition UK: Wolters Kluwer
  • Karakaya, M. 2007. Maliyet Muhasebesi. 3. Baskı Ankara: Gazi Kitabevi.
  • Örten, R., H. Kaval ve A. Karapınar. 2007. Türkiye Muhasebe-Finansal Raporlama Standartları. 1. Baskı Ankara: Gazi Kitabevi.