Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Bahçe Bitkilerinin Muhafaza Durumu

Doğu Karadeniz Bölgesi farklı coğrafi ve iklim yapısı ile Çay ve Fındık başta olmak üzere; kivi, mandarin, kokulu siyah üzüm gibi meyveler yanında lahana ve fasulye gibi sebze türlerinin de yetiştiriciliğinin de yapıldığı bir bölgemizdir. Araştırma da üretici, hal esnafı, satıcı ve tüketiciler açısından bölgenin muhafaza potansiyeli incelenmiştir. Bölgede yetiştirilen bahçe bitkilerinin muhafaza durumu bu araştırma ile detaylı olarak ortaya konularak, bu alanda yapılabilecek tesis ve altyapı ile ilgili temel stratejilere katkı sağlanması hedeflenmiştir. 

___

  • Anonim, 2015. Türkiye İstatistik Kurumu Web sayfası (https://biruni.tuik.gov.tr/bitkiselapp/bitkisel.zul)
  • Anonim, 2016a. http://www.antalyaekspres.com.tr/haber/soguk-depo-kullanimini-artirmaliyiz/2505
  • Anonim, 2016b. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Verileri
  • Okudum, R., Sargın, S., 2012. Soğuk Hava Depolarının dağılışı ve coğrafi analizi: Isparta ili örneği. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Isparta. 190 s.
  • Özcan, M. ve Ertürk, E. (1994). Türkiye'nin Soğuk Hava Depo Potansiyeli, Sorunları ile Karadeniz Bölgesinin Soğuk Hava Depoculuğundaki Yeri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yardımcı Ders Kitabı Yayın No:1, Samsun.