Dijital Din: Dijital Medyada İcra Edilen Dini Pratikleri Anlamak

İnternet ve kişisel elektronik cihazların kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber dijital dünya daha önce hiç olmadığı kadar genişlemiş ve günlük hayattaki yerini sağlamlaştırmıştır. Dijitalin bu şekilde merkezi bir rol kazanması sosyal bilimlerin ilgisini çekmiş ve bu doğrultuda internet çalışmaları ya da dijitale yönelik araştırmalar son yıllarda hız kazanmıştır. İnternetin, kullanıma sunulduğu ilk yıllarda tartışıldığı gibi geçici bir safha niteliği taşımadığı artık açıktır. Dijital dünyaya dair ilginç bir karşılaşma noktası ise dijital dünyada yer alan dindir. Heidi Campbell ve Ruth Tsuria’nın editörlüğünü yaptığı Digital Religion: Understanding Religious Practice in Digital Media kitabı (Dijital Din: Dijital Medyada İcra Edilen Dini Pratikleri Anlamak), 20’den fazla yazarın katkı sunduğu, bu konuda yayımlanmış kapsamlı çalışmalardan biridir.
Anahtar Kelimeler:

dijital din, yeni medya, internet

Digital Religion: Understanding Religious Practice in Digital Media

The extensive adoption of personal electronic devices and the Internet has contributed to an unprecedented expansion and consolidation of the digital world within the fabric of daily life. The prevalence of the digital world in contemporary society has piqued the interest of social scientists, resulting in a growing momentum in research on the digital and the internet in recent years. It is now evident that the internet has surpassed its initial perception as a temporary phenomenon, as discussed during its early stages. One of the interesting things about the digital world is its relationship with religion and religious practice. In this vein religion in the digital world presents an intriguing subject of inquiry. Digital Religion: Understanding Religious Practice in Digital Media, edited by Heidi Campbell and Ruth Tsuria, is one of the most comprehensive works published on this subject, with contributions from over 20 authors.

___

  • Campbell, H. A., & Tsuria, R. (2022). Digital religion: Understanding religious practice in digital media (2. bs). Routledge.