KUMKÖY - İĞNEADA ARASI SAHİL ŞERİDİ YAKIN ÇEVRESİNİN STRÜKTÜR VE RÖLYEFİNİN PLANLAMA KRİTERLERİNE ETKİSİ

ÖZETBu çalışma, Kumköy ile İğneada arasında yer alan kıyı kesimi ve bunun yakın çevresinin fiziki potansiyeli ve bu potansiyelin bölge planlanması ve kalkınmasındaki rolü üzerinde şekillenmiştir. Bu çalışma aynı isimle oluşturulmuş olan Yüksek Lisans Tezinin bir özeti niteliğindedir.Çalışma oluşturulurken önce araştırma sahasının yeri belirlenmiş, daha sonra bu alandaki fiziki potansiyel saptanmıştır. Fiziki potansiyel hazırlanırken rölyef, iklim, toprak, bitki örtüsü, hidrografya gibi faktörler göz önünde bulundurulmuştur.Fiziki potansiyel ortaya koyulduktan sonra bölgenin bu özellikleri doğrultusunda yapılaşması ve gelişmesini şekillendirecek olan hedefler ve bu hedefler çevresinde uyulması gereken kriterler üzerinde durularak çalışma tamamlanmıştır.Anahtar Kelimeler: Kumköy, İğneada, strüktür, rölyef, planlamaABSTRACTThis study is located between the coastal İğneada Kumkoy and physical potential of its surroundings and has been shaped over its role in the planning and development of this potential. This study is a summary of the Master's Thesis that was created with the same name.The study determined the location of the survey area before creating is then determined physical potential in this area. Physical preparation for potential relief, climate, soil, vegetation, and hydrography were considered as factors.After the physical potential of the targets set out in the direction that will shape the construction and development of these properties and these goals are to be followed around by an emphasis on work completed.Keywords : İğneada, Kumköy, structural, relief, planning

-

This study is located between the coastal İğneada Kumkoy and physical potential of its surroundings and has been shaped over its role in the planning and development of this potential. This study is a summary of the Master's Thesis that was created with the same name. The study determined the location of the survey area before creating is then determined physical potential in this area. Physical preparation for potential relief, climate, soil, vegetation, and hydrography were considered as factors. After the physical potential of the targets set out in the direction that will shape the construction and development of these properties and these goals are to be followed around by an emphasis on work completed

___

  • A. Yurtsever, A. Çağlayan, İ. Özcan ve diğ. (1998, 2002). Yıldız Dağları Bütünleştirme ve Yeniden Gözden Geçirme Projesi ile Maden Tetkik ve Araştırma Genel Müdürlüğünün Hazırladığı 1/100.000 Ölçekli Açınsama Nitelikli Türkiye Jeoloji Haritaları ( Ayhan Yurtsever – M. Atilla Çağlayan ) İstanbul – F21 ve G 21 ( 2002 ) , Kırklareli B5 ve B6 ( 1998 )
  • Bozkurt, M. (1195). Kumköy – İğneada Arası Kıyı Kullanımı ve Planlaması, İst. Üni. Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü.
  • Devlet Meteoroloji İstasyonu ( DMI ) Bültenleri.
  • Dönmez, Y. (1968). Trakya’nın Bitki Coğrafyası. İstanbul Üniversitesi Coğrafya Enstitüsü Yayınları.
  • Hakyemez, M.E. (2008). İstanbul Kilyos ( Kumköy ) Bölgesinin Rüzgâr Kaynaklı Enerjiler Açısından Değerlendirilmesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, 2011.
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/100.000 Ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı Raporu. İstanbul.
  • Kurter, A.(1964). Limanköy Platosu ve İğneada Neojen Havzasının Morfolojisi. İ.Ü.Coğ.Enst.Derg.Cilt: 8 Sayı : 14.
  • Maden Tetkik ve Araştırma Esititüsü Web Sitesi www.mta.gov.tr
  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı, http://geodata.ormansu.gov.tr/
  • Özyurt, G. – Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Taslağı “Kıyı Kanunu’nu Nasıl Etkiliyor?”- İMO Kıyı ve Deniz Mühendisliği Çalışma Grubu Çalışması.
  • Selçuk Biricik, A. (2012). İstanbul Şehri ve Su, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Yer İlimleri’nde Arazi Gözlemleri ve Uygulamalı Çalışmalar Cilt 2.
  • Selçuk Biricik, A. (2012). Yıldız Dağları Akarsuları, Yer İlimleri’nde Arazi Gözlemleri ve Uygulamalı Çalışmalar Cilt 2, 2012
  • Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 3. Havalimanı Nihai ÇED Raporu. İstanbul – 2013.
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Resmi Sitesi (www.udhb.gov.tr) – Mega Projeler / İstanbul.