Bilgi Merkezlerinde Kriz ve Risk Yönetimi

Bilgi merkezlerinin her türlü doğal ve beşerî afetlerden korunması önemlidir. Bu amaçla, afetler meydana gelmeden önce yapılan ‘risk çalışmaları' ile afetlerden sonra yapılan ‘kriz çalışmaları', afetlerin etkilerinden korunulması açısından verimli çalışmalardır. Afetlerden arşiv ve benzeri bilgi merkezlerinin korunabilmesi amacıyla, teknik çalışmalar yapılmalıdır. Editörlüğünü Doç. Dr. Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU ile Öğr. Gör. Yasin ŞEŞEN'in üstlendiği bu değerli eser, kültürel bellek kurumları olarak bilinen kütüphane ve arşivlerin afetlerden korunabilmesi için ortaya koyulması gereken yeni hizmet anlayışları ile en yeni teknik uygulamalar üzerine bilgiler içermektedir. Eser ‘Risk Yönetimi ve Kriz Yönetimi' olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır.

Risk and Crisis Management in Information Cent

It is important to protect information centers from all kinds of natural and human disasters. For this purpose, ‘risk studies' performed before disasters occur and ‘crisis studies' performed after disasters are efficient studies in terms of protection from the effects of disasters. In order to protect archives and similar information centers from disasters, technical studies should be carried out. It's editor is Assoc. Dr. Alpaslan Hamdi Kuzucuoğlu and Lecturer Yasin Şeşen, this valuable work, undertaken by contains information on the new service concepts and the latest technical applications that must be put forward in order to protect libraries and archives known as cultural memory institutions from disasters. The work consists of two main parts: ‘Risk Management and Crisis Management'.

___

  • Doç.Dr. Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU https://www.meteoroloji.org.tr/kitap-tanitimi-bilgi-merkezlerinde-risk-ve-kriz-yonetimi