TELEVİZYON HABER-TARTIŞMA PROGRAMLARI VE GERİBİLDİRİMİN KATıLlMClLAR TARAFINDAN UYGULANMA BİÇİMLERİ

Televizyon haber-tartışma programları özellikle son birkaç yıldır çok daha yoğun bir şekilde televizyonlarda yer almaya başlamıştır. İzleyicilerin çeşitli yollardan habere, farklı biçimleriyle ele alınan habere ve özel konuların işlenişine olan ilgisinin artması adı geçen program türlerini daha incelenmeye değer hale getirmektedir. Programların incelenmesinde amaç haber-tartışma-programlarında katılımcılar ve sunucu-yönetenlerin geri bildirimi etkili bir araç olarak etkileşime sokabilmesidir. İncelenen farklı haber-tartışma programlarına bağlı olarak geribildirimin kullanılma biçimlerine ilişkin öneriler geliştirilmeye çalışılmıştır.

TELEVISION NEWS-D1SCUSSION PROGRAMS AND APPLYING TECHNIQUES OF FEEDBACK IN TERMS OF PARTlCIPANTS

News-discussion programs, in last couple of years, started to take place in television with a growing pace. Viewers' increasing demand for news from different alternative ways, the way these programs portray subjects make these type of programs unique for research. The purpose ofthis research is to identify methods ofusing feedback as a part of effective element in these programs. As a result of analyzed programs, selected points stated and developed as means of opportunities for these programs behalf of participants and program presenters.

___

  • Berger, A.A. (1995). Essential of Mass Communication Theory, London: Sage.
  • Fiske, J. (1996). İletişim Çalışmalarına Giriş. (Çev.: S. İrvan). Ankara: Bilim Sanat Yayınları.
  • McQuail, D. ve Windahl, S. (1993). İletişim Modelleri. (Çev.: Mehmet Küçükkurt), Ankara: İmaj Yayınları.
  • Sehraının, W. (1985). 'Haberleşme Nasıl İşler', Kitle Haberleşmesi Teorilerine Giriş. (Der.: Ü. Oskay) Ankara: Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Yayınları.