ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN MÜZİK ÜRÜNLERİ VE EDİNİM YOLLARI KONUSUNDAKİ TERCİHLERİ

Bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmeler bilim dünyasına önemli katkılarda bulunmaktadır. Ancak bu gelişmelerin müzik endüstrisinde yasal satışları olumsuz etkileyeceği endişesi de ortaya çıkmıştır. Müzik dinleyicilerinin müzik ürünlerini yasal olarak satın alımlarının yanında yasal olmayan yollara da sık olarak başvurduğu görülmüştür. Bu durum özellikle müzik endüstrisi için çözüm üretilmesi gereken bir durum haline gelmiştir. Bu çalışmada İzmir ve Manisa illerindeki üniversite öğrencilerine uygulanan anket çalışmasıyla, bilgisayar ve internet teknolojilerinin müzik endüstrisinde satın alım tercihlerine yaptığı etki incelenmiş, üniversite öğrencilerinin yasal ve yasal olmayan yollara ne sıklıkla başvurduğu araştırılmış, müzik ürünleri hakkındaki görüşleri alınıp değerlendirilmiştir

Üniversite Öğrencilerinin Müzik Ürünleri ve Edinim Yolları Konusundaki Tercihleri

Keywords:

-,

___

  • Armutçu Oya, “Türkiye korsan yayında ABD’nin kara listesine girdi”, http://www.hurriyetkurumsal.com internet adresinden, Hürriyet Gazetesi, 5 Mayıs 2004. Büke Ahmet, “Dünya’da ve Türkiye’de İnternet Kullanımı, İzmir Ticaret Odası Web Sayfası Deneyimi”, İzmir Ticaret Odası Yayın no:110, 2002.
  • DİE, Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması, 16 Kasım 2005.
  • DPT, “Türkiye’nin Avrupa Birliğine Katılım Sürecine İlişkin 2003 Yılı İlerleme Raporu”, Ankara, Aralık 2003.
  • Kapancıoğulları Ömer, “Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Müzik Endüstrisine Etkileri Konusunda Üniversite Öğrencilerinin Görüşleri”, Celal Bayar Üniversitesi Yüksek Lisans Tezi, Manisa, 2006.
  • Memiş Tekin. “Fikri Hukuk Bakımından İnternet Ortamında Müzik Sunumu”, Seçkin, Ankara, 2002. Mü-yap, “İnternet Korsanlığı”, http://www.mu-yap.org/getdata.asp?PID=295 , Erişim: 8 Nisan 2007.
  • TÜBİTAK, “Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü, “Bilgi Teknolojileri Yaygınlık ve Kullanım Araştırması 2000”, Ankara, http://www.bilten.metu.edu.tr/pdf/KAMUSAL-22Ocak.pdf, Erişim: Ocak 2001.