BAŞARILI BİR PAZARLAMA YÖNETİMİNDE HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAM FAALİYETLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. HANGİSİ ÖN PLANA ÇIKARILMALI?

Günümüzde, işletmeler pazarlama yönetimi kapsamında halkla ilişkiler ve reklam faaliyetlerini, markalarını yönetmede, kurum itibarını yükseltmede ve satışlarını artırmada kullanmaktadırlar. Küreselleşen dünyada pazar oranlarının daralması üretilen mal ve hizmetlerin artması şirketlere kaliteli ve ucuz üretim yanında ürünlerini tüketicilere başarıyla ve ekonomik bir biçimde tanıtma yolunu seçmelerini zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda işletmeler tutundurma karması elemanları olan halkla ilişkiler ve reklamdan hangisini kullanacakları konusunda karar vermeli ve bu doğrultada hedef kitlelerinin ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik olarak da uygulayacakları hedeflerini ortaya koymalıdırlar. Bu çalışmada, reklam ve halkla ilişkiler kavramları üzerinde bir araştırma yapılmış aralarındaki ilişki incelenmiş ve hangisinin tercih edilmesi ya da kıyaslandığında hangisinin ön plana çıkarılması gerektiği üzerine literatür araştırması yapılmış ve bir sonuca varılmıştır.

The Comparison of Public Relations and Advertisement Activities In A Successful Marketing Management. Which One Should Be In Forefront?

Keywords:

-,