MÜZEDE MÜZİK UYGULAMALARINA BİR ÖRNEK: BURSA ENERJİ MÜZESİ

Müzelerin ortak bileşenleri, nesneler aracılığıyla geçmişle, şimdi ve gelecek arasında bilişsel ve duyuşsal bağ kurmak; biriktirmek ve korumak; benzerlik ve farklılıkları sergilemek; beğeni ve haz oluşturmak; eğitsel ve kültürel aktarımı kavramak diye sıralanabilir.
Anahtar Kelimeler:

Müze, Müzik, Eğitim

AN EXAMPLE OF MUSIC PRACTICES IN MUSEUM: BURSA ENERGY MUSEUM

Common components of museums can be listed as, setting up a connection with the past, now and the future through objects; collecting and protecting; exhibiting similarities and differences; creating admiration and pleasure; comprehending educational and cultural transfer.

___

  • Buyurgan, Serap ve Mercin, Levent (2005). Görsel Sanatlar Eğitiminde Müze Eğitimi ve Uygulamaları (1. Baskı). Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği Yayınları, Ankara.
  • Öztürk, Ferda, Çakır İlhan, Ayşe (2011). “Türkiye’deki Arkeoloji Müzelerinde Müzik Kültürüne İlişkin Nesnelerin İncelenmesi ve Müzelerde Müzik Eğitimi.”, İlköğretim Online,10(3), 1202-1207, 2011. http://ilkogretim-online.org.tr
  • Pekgözlü, K. Derya (2012). Educational Activities Applicable in Museums, Mediterranean Journal of Humanities, mjh.akdeniz.edu.tr II/1, 2012, 131-138.
  • Şahan, M. (2005) Museum and Educatıon, Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, Cilt 3, Sayı 4.