Cibrân Halîl Cibrân’da Mektup Edebiyatı: Mey Ziyâde İle Mektuplaşmaları Örneği

Edebi araştırmalardaki bilimsel gereklilikten yola çıkarak vahiy taşıyan her şeyi okumak ve içine dalmak (notlar) , ve yazarın başkalarına yazdığı (Özgeçmiş) ve (mektuplar) yazar Cubran'ın topladığı özel mektuplar incelenmiş ve içlerinde çalışmaların olmaması nedeniyle araştırma fikri ikincisi hakında oluşmuştur. Cubran'ın özel mektupları üzerinde yapılan araştırma, onun yeni bir okumasıyla sonuçlandı, Bir insan, bir yazar veya bir sanatçı olarak hayatı da dahil olmak üzere çeşitli yönleri aydınlattı, Ama hala bir gül almak üzerine kurulu biyografisinin eksik bölümleri vardır, Ve daha fazla gerçeği elde etmenin, onun el yazısındaki belgeleri ve mektupları bulmaktan başka yolu kalmadı , kişisinin görünmeyen tarafına giriştir , onun edebiyatının geri kalanından ve kendiliğindenliği ve doğaçlaması nedeniyle farklı olduğunu belirtmektir. Bu araştırma, belgenin gerçeği belirlemesini isteyen analitik tümevarım yönteminden doğrudan yararlanmıştır , ya da bir parçası , yazarın derinliklerini araştırarak ve yakından okuyarak , Kişisel mektuplarda yazar düşüncelerini ortaya koyuyor , Kendi kendine yankılanır . Dolayısıyla bu çalışma, Cubran'ın edebiyat ve sanatından dokunulmamış yeni bir şey eklemeyi amaçlamıştır, Hayatının ayrıntılarını verin , ve kişilik özellikleri , Özel mektuplarında dile getirdiği konuların yanı sıra edebiyat denilmeye değer bir mektup şeklini alan ve hayatı, tabiatı, özlemleri ve başarıları hakkında zengin malzeme içeren bir mektuptur.

The Literature of Letters of Gibran Khalil Gibran: His Correspondence with May Ziadah

Through this study, the researcher makes an attempt to investigate the collection of Gibran’s letters as part of the literary wealth inherited from Gibran’s diaries, bibliographies and epistolary. The study of Gibran’s personal letters contributed to the reading of his literature from new perspectives. Several studies focused on Gibran’s life and highlighted all aspects of his career, as a poet or an artist. However, while there are still some missing aspects of his career, there is no better way to complete the puzzle than investigating the letters written by his own handwriting. The unique nature of these letters outshines his other literary work due to their improvisational and spontaneous nature. The empirical analytical approach to these letters helped the researcher to uncover the truths hidden in the writer’s career. Therefore, the main research objective of this study is to contribute to the examination and analysis of this unexplored literary genre of literature through the investigation of Gibran’s letters.

___

  • Abbas Maḥmoud el-Aḳḳad: ricalun ‘raftuhûm mu’esest Hindevi el- ḳahirah, mısır 2012 m.
  • ʻAdnan Merdem Bey: (camʻû ve şerḥû reseyil Halil merdem bey) mu’esestul-riseleh, tarihsiz basamak.
  • Ahmed Zeki Safvat: cemhartû rasaelul-ârab fil-usuril-arabiyetil-zehiye darul-matbuâtil-arabiyê Mısır 1937 m
  • Anṭvan el-ḳavval el-mecmu‘âtul-kemile lî mûeleafet Cûbran Hâlil Cûbran, (el-râsayil – el-macmu‘atul-‘ârabiya - el-macmu‘âtul-mu‘âraba – nuṣuṣ harîcul-mâcmu‘âh) Darul-cil, Beyirût, 1992 m.
  • - Cabbur Abdul-Nnur, el-mu‘câmul-edebi, Darul-‘ilmi lil-meleyiyin, Beyirût B.1, 1979 m.
  • Camil Cabr, Cûbran Hâlil Cûbran, (siretehû – edebûhû – felsefetûhû – ve resmûhû ) Darul-Rihâni, Beyirût, 1958 m. - Cemil Cabr, Cûbran Hâlil Cûbran, fi hayatihil-‘aṣifeh, mûesesâtû nâufel Beyirût 1983 m. - Camil Cabr, Reseyil Meyi Ziyede, Dar Beyirut, Beyirût, 1945 m.
  • - Camil Cabr, ḳiṣṣetû ḥob ağrâbû minel-hâyal beyene Meyi ve Cûbran, Dar Ṣadir Beyirût, B.1, 1422-2001 m.
  • -Camil Cabr, Mayi ve Cûbran, Beyirût, 1960 m.
  • - Camil Cabr, Cûbran fi asrihi ve asarihi el-edebiye ve el-feniye mu’esest nofel Beyirût , B.1, 1983 m.
  • - El-resalul-mutabedele beyin ibrahimil-Yazici (1847-1906 m) ve ḳustaki-el-Homsi, el-lleti camaʻaha ve haḳaḳaha Kemil Haşime el-Yesui‘i, darul-meşrîḳ - Beyirût 1988 m.
  • - El-Fayruz ebedi: Muḥammad ibin Ya‘ḳub: el- ḳamusul-muḥiṭ, el-şirktul-mutteḥîdeh mûesesâ tul-Risel B.2, 1987 m.
  • - İbrahim bin Wâhb, el-katib: el-bûrhan fi vucuhil-beyen-tahḳiḳ Hüsni şaraf el-ḳahirâ , 1967 m.
  • - İsmaîl ibin Ḥammad el-Gâvhari, tacul-luğa ve Ṣihahul-arabieye Darul-ilmî lil-malayiyin B.3, 1984 m.
  • - İbn Manẓoor (Muḥammad bin Mukrram) mûcâm lisanul-al-ârab, Dar Ṣadir, Beyirût, 1955 m.
  • - Reseyil Muṣtafa Ṣadiḳ el-rafiyi (1880-1937) ila maḥmud abu rayiye (1922-1934) dar el-kitabil-‘arabi, el- ḳahirah, 1936 m.