Türkiye'de ülke düzeyi sağlık donatımı yönetimi ile ilgili önlemler ve öneriler

"Sağlık Donatımı Yönetimi" içerikli seri makaleler üçlemesinin üçüncüsü olan bu makalede, sağlık hizmetlerinin elde edilip sunulması amacıyla yararlanılan sağlık teknolojilerinden, ilaçlar dışında kalan grubu oluşturan sağlık donatımlarıyla ilgili olarak, Türkiye sağlık donatımı yönetimi için önlemler ve öneriler ele alınmaktadır.

Precautions and suggestions related to countrywide management of health equipments in Turkey

In this article which is the third of the serial article triplet of "Management of Health Equipments ", precautions and suggestions that are taken for the management of health equipments in Turkey is discussed related to health technologies which are used to maintain and offer health services and health equipments that are composed of the groups excluding the pharmaceuticals.

___

  • 1- Devlet Bakanlığı (1983) Türk Bilim Politikası 1983-2003, Devlet Bakanlığı yayını, Ankara.
  • 2- Güney, T. (1996) Gümrük Birliği Kararının SSK Üzerine Muhtemel Etkileri, Sağlık Dergisi ss:53/55.
  • 3- Sargutan, A. E. (1996) Türk Bilim Ve Teknoloji Politikasının Bir Unsuru Olarak Sağlık İdaresinde Teknik Ve Teknoloji Politikaları, Sağlık Yayınları, Ankara.
  • 4- Sargutan, A. E. (2004) Sağlık Kurumlarında Teknoloji Yönetimi, ders notu.
  • 5- Sargutan, A. E. (2004) Karşılaştırmalı Sağlık Sistemleri, Başaran Teknik, Ankara.
  • 6- TÜBİTAK (2003) Teknoloji Öngörü Projesi Sağlık Ve İlaç Paneli Özet Raporu ttp://vizyon2023.tubitak.gov.tr/teknolojiongorusu/paneller/raporozet/sağlık.pdf
  • 7- TÜBİTAK (2003) Vizyon 2023, Teknoloji Öngörü Projesi Sağlık Ve İlaç Paneli Sonuç Raporu http://vizyon2023.tubitak.gov.tr/teknolojiongorusu/paneller/saglikveilac.pdf