MESLEKİ EĞİTİMDE UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE PAYLAŞIM

Bilgisayar Destekli Tasarım (BDT) Mesleki Eğitim alanında son yıllarda yükselen bir grafik çizmektedir. Endüstriyel alanda da bu yönde bir eğilim başlamıştır. İmalat sektöründen inşaat sektörüne kadar BDT birey-lerin öğrenmesi gereken bir yazılım türü olmuştur. Bu makalede BDT’ı Avrupa Birliği içerisinde yapılan-dırılan bir Mesleki Eğitim Programı olan Leonardo da Vinci (Ldv) Projesi kapsamında ele aldık. Çalışma İs-panya’nın Sevilla Şehrinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile Sevilla Üniversitesinde yapmış olduğumuz gözlemler doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın sonucunda bir mesleki eğitim prog-ramı olan BDT’nin ülkemiz ve AB sektörlerinde uygulanış, öğrenme türleri yönleriyle karşılaştırılması yapı-lacaktır. Ayrıca, Çalışma dört kişiden oluşan bir ekibin yardımlarıyla tamamlanmıştır.

___

  • 1. Al, U. Mardan, R.O. Web Tabanlı uzaktan Eğitim Sistemleri: Sahip olması Gereken Standartlar ve Özellikler,http://yunus.hacettepe.edu.tr/~umutal/publications.htm, 2004 (Erişim tarihi:Nisan 2005).
  • 2. Irgat, E. “Bir Üniversite Web Sayfasını Tasarlama Ve Geliştirme:Üniversite Öğretim Elemanlarının Üniversite Web Sayfalarına İlişkin Görüşleri” Yüksek Lisans Tezi Anadolu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, 2002.
  • 3. www.uluslararasiegitim.com/uzak/uenedir.asp“Uzaktan Eğitim Nedir”? (Erişim tarihi: Aralık 2003).
  • 4. Odabaşı, F. and Z. Kaya “Distance Education in Turkey: Past, Present and Future”, Uzaktan Eğitim Dergisi - Journal of Distance Education, 62-68, Winter- Kış, 1998