Endüstri 5.0'da Spor

Çalışmada spor endüstrisinde yapay zeka teknolojisinin kullanımları hakkında bilgi vermek, teknolojik gelişmelerin spor endüstrisindeki etkilerini, spor mühendisliği ve önemini açıklamak amaçlanmıştır. Yapay zeka teknolojisi spor endüstrisinde, özellikle de antrenmanların yönetiminde etkili bir araç olarak kullanılarak çok önemli gelişmelere yol açmıştır. Antrenmanların verimliliğinin ve güvenliğinin artırılmasını, sporcu performanslarının değerlendirilmesini ve öngörülen gelecek performansların optimize edilmesini sağlamaktadır. Antrenmanların verimliliğini ve güvenliğini arttıran bir teknoloji olmasının yanı sıra, sporcuların performanslarını geliştirmek için özelleştirilmiş çözümler sunmaktadır. Ayrıca, izleyicilerin deneyimlerini geliştirmek ve spor haberlerini daha etkili bir şekilde paylaşmak için kullanılan yapay zeka teknolojisi, spor kulüplerinin kararlarını desteklemek, spor müsabakalarının yönetilmesini sağlamak ve çevrimiçi olarak izleyicilere daha verimli bir şekilde çevrimiçi maçları aktarılması için kullanılmaktadır. Spor haberleri ve diğer bilgileri daha hızlı, daha kolay ve daha etkili bir şekilde paylaşmak için kullanılabilmektedir. Bununla birlikte, spor kararlarının verilmesinde önemli bir rol oynayarak, yöneticilerin ve takım üyelerinin daha bilgili kararlar almalarına yardımcı olmaktadır. Tüm bunların doğrultusunda yapay zeka teknolojisinin spor endüstrisinde etkileri önem taşımaktadır. Bu teknoloji, spor endüstrisinin gelişimini hızlandıracak ve daha verimli çözümler sunmaktadır. Bu gelişmelerle birlikte, spor mühendisliği çalışma alanıyla, sporcuların daha iyi performans göstermelerine ve spor için daha iyi çözümler bulmalarına yardımcı olan teknolojiler geliştirilmiştir. Spor mühendisliği, antrenörlerin ve sporcuların çalışmalarını optimize etmesine yardımcı olmakla beraber, aynı zamanda spor performansını arttırmak ve sporcuların sağlığını korumak için önemli bir disiplin olarak alan yazında önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, yürütülen çalışmada spor endüstrisinde yapay zeka teknolojileri uygulamaları, spor mühendisliği, spor endüstrisinde derin öğrenme teknolojisinin kullanımına yönelik uygulamalar konusunda bilgiler verilmeye çalışılmıştır.

___

  • Adesida, Y., Papi, E., & McGregor, A. H. (2019). Exploring the Role of Wearable Technology İn Sport Kinematics and Kinetics: A Systematic Review. Sensors, 19(7), 1597.
  • Bailey, D. (2017). Wearable Technology Is Leading a Sports, and Healthcare, Revolution. Availableat: https://sponsored.bostonglobe.com/future-forward/wearable technology-sports-and-healthcare-revolution/ (Accessed April 26, 2017).