TÜKETİM TOPLUMUNUN DİNAMİKLERİNE BİR BAKIŞ

Tüketim toplumu, içinde birçok dinamik barındırmaktadır. Bu dinamikler içinde günümüzde büyük çaptaki alışveriş merkezleri, sanat ve medya ön plana çıkmaktadır. Yaşadığımız çağda bizler muhtemelen hemen farkına varamadığımız bir tüketim yoğunluğunun içerisine dâhiliz gibi görünüyor. Fakat zaman hızla akıp gidiyor ve insanoğlu bu dinamiklere ayak uydurmakta zorlanıyor. Bu yazı tüketimin, farklı yönleriyle hayatta nasıl bir seyir izlediğini bulma gayretindedir. Bununla birlikte sanat sadece tüketim arasında bağlantı kurmaya çalışmaz, sorulara cevaplar da aranır. 

-

Consumption society includes lots of dynamics. Nowadays, shopping centers, art and media play a significant role in these dynamics. In the age we live it seems likely that we are inside of an intense consumption that we can not perceive. But the time is running fast and human being is hardly keep up with this dynamics. This text intends to find out different directions of how consumption is going in life. Beside this, art is not only trying make in connection with consumption, but also seeks for answers to questions

___

  • AKAY, A. (1996). Kıvrımlar, Bağlam Yayınları, İstanbul.
  • AKMAN, K. (Kasım:2003). “Amerikan Tüketici Rüya’sı ve Sanatı”, Genç Sanat, Sayı- No:111, Promat Basım Yayın, İstanbul. Sayfa:15–17.
  • ARTUN, A. (2010). Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi, Estetik Modernizmin Tasfiyesi,