ÜNİVERSİTELERİN FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMLARINDAKİ DERSLERİN KREDİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI, FİZİK DERSLERİNİN EĞİTİM VE FEN-EDEBİYAT FAKÜLTELERİNDE YÜRÜTÜLME MODELLERİNİN TARTIŞILMASI

Bu çalışmada, ülkemizdeki 5 devlet üniversitesinin fizik öğretmenliği programlarında bulunan “fizik, fizik eğitimi, genel eğitim bilimleri, genel kültür ve yan alan” derslerinin her bir döneme ait kredileri karşılaştırılmış ve eğitim ve fen-edebiyat fakültelerinde yürütülme modelleri tartışılmıştır. Çalışmadan elde edilen bulgular fizik öğretmenliği programlarında tam bir birlik ve uyumun olmadığını göstermiştir. Bu noktadan hareketle fizik öğretmenliği programlarında birlik ve uyumu sağlamak amacıyla anabilim dalı başkanlarının ya da temsilcilerinin katılacağı bir çalıştayın yapılması önerilmiştir

ÜNİVERSİTELERİN FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMLARINDAKİ DERSLERİN KREDİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI, FİZİK DERSLERİNİN EĞİTİM VE FEN-EDEBİYAT FAKÜLTELERİNDE YÜRÜTÜLME MODELLERİNİN TARTIŞILMASI

-
Keywords:

-,

___

  • Aycan, _Ş., Aycan, N. ve Türkoğuz, S. (2005). Fen – Edebiyat Fakültesi Öğrencilerinin Tezsiz Yüksek Lisans Programlarından Beklentileri ve Kaygılar. Buca Eğitim Fakültesi Dergisi, Özel Sayı: 17, 17 – 24.
  • Emre, F.B., Sayılkan, F., Sayılkan, H. ve Demirci, B. (2002). Eğitim Fakültelerinin Yeniden Yapılanmasında Ortaöğretim Kimya Öğretmenliği Programının Kapsam Dışı Bırakılmasına İlişkin Değerlendirme. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 18, 219–228.
  • Işık, S. ve Soran, H. (2005). Biyoloji Öğretmeni Yetiştiren Kurumların Öğretim Programlarının Karşılaştırılması. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 28, 109–117.
  • Kavcar, N., Erol, M., Kaya Şengören, S., Tanel, R., Tanel, Z. ve Sağlam, M. (2007). Ortaöğretime Öğretmen Yetiştirme: Tezsiz Yüksek Lisans Uygulamasının Sorgulanması ve Yeni Bir Model Önerisi. “Türk Milli Eğitimi’nin Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri”, Yüksek Öğretmenliler Derneği-Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Sempozyumu Bildirisi, Bolu.
  • Kulaksızoğlu, A. (2001). Yüksek Öğretim Programlarının Yeniden Yapılandırılması. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 13, 125–134.
  • Mahiroğlu, A. (2004). Öğretmenlik Yeterlilikleri Bakımından Eğitim Fakültelerinin Öğrencilerini Yetiştirme Düzeyleri. XII. Eğitim Bilimleri Kongresi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara, Bildiriler, C.I, 435 – 465.
  • Oktar, İ. ve Bulduk, S. (1999). Ortaöğretim Kurumlarında Çalışan Öğretmenlerin Davranışlarının Değerlendirilmesi. Milli Eğitim Dergisi, (142).
  • Saraç, C. (2006). Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmen Adaylarının Fen-Edebiyat Fakültelerinde Karşılaştıkları Problemler. Kastamonu Eğitim Dergisi, 14(2), 349–358.
  • Yiğit, N. ve Akdeniz, A.R. (2004). Öğretmen Adaylarının Fen-Edebiyat Fakültesindeki Problemleri. Kastamonu Eğitim Dergisi, 12 (1), 77–84.