BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN DEVLET HİZMETLERİNE ETKİSİ: AZERBAYCAN ÖRNEĞİ

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla gelişmesi ve yaygın kullanımı birçok ülkeyi bu teknolojilerden en yüksek fayda sağlayacak stratejiler geliştirmeye ve uygulamaya itmiştir. Teknolojik değişim dinamikleri devletlerin işleyişini ve hizmet sunum biçimini de etkilemiştir. Bu dinamiklere ayak uyduran Azerbaycan Cumhuriyeti, devlet hizmetlerini elektronik sisteme aktarmayı politika edinmiş ve bu yolda önemli adımlar atmıştır. Bu çalışmada Azerbaycan Cumhuriyeti'ne ait devlet hizmetlerinin elektronik devlet hizmetine dönüştürme süreci anlatılmıştır. Ayrıca çalışmada, ülkedeki mevcut elektronik hizmetlerin istatistiksel bilgileri analiz edilmiştir. Analiz sonucunda Azerbaycan'da elektronik devlet hizmetlerinin kullanım yoğunluğunun birkaç işlemle sınırlı kaldığı tespit edilmiştir.

___

  • Alshehri M. and Drew S. (2010). “E-Government Fundamentals”, IADIS International Conference ICT, Society and Human Beings, 35-42
  • Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı (2012), Azerbaıjan 2020: Look Into The Future: Concept Of Development, 1-39, http://www.president.az/files/future_en.pdf, (Erişim Tarihi: 28.02.2017).
  • Colesca E. S. (2009). “Understanding Trust in e-Government”, Inzinerine Ekonomika-Engineering Economics (3). http://inzeko.ktu.lt/index.php/EE/article/viewFile/11637/6319, (Erişim Tarihi: 22.01.2017).