EĞİTİMDE SOSYAL AĞLARIN KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: FACEBOOK ÖRNEĞİ

Bu araştırmanın temel amacı, eğitimde sosyal ağların kullanılmasına ilişkin öğrenci görüşlerini ortaya koymaktır. Araştırmada eğitimde kullanılan sosyal ağlardan Facebook örneği ele alınmış ve öğrencilerin bu sosyal ağa ilişkin görüşleri belirlenmeye çalışılmıştır

EĞİTİMDE SOSYAL AĞLARIN KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: FACEBOOK ÖRNEĞİ

The aim of this research is to determine of students opinions about social networks which are used in education. Facebook which is used in education and educational social network, is discussed in this study and determined of students opinions for this social network.Research findings show that students opinions on Facebook usage are positive for communication, collaboration, share of educational materials and innovation in education. In other words students are assisted each other and shared information on Facebook, student-teacher interaction is positive for them, they are shared resources and information and followed each other. These findings were supported and proven by statistically

___

  • Özellikle sınıf içinde kendisini yeterince ifade edemeyen öğrenciler için Facebook, alternatif bir ortam olabilir. Ayrıca Facebook gibi sosyal ağların derslerde kullanımı; ders içeriğini görselleştirmek ve ilgi çekici hale getirmek için öğreticilere de yardımcı olabilir.
  • - Araştırmada çalışma grubunda lisans düzeyinde öğrenim gören 40 öğrenci yer almıştır. Araştırma sonuçlarının genellenebilirliği açısından daha fazla öğrenci üzerinde çalışma yapılabilir ve elde edilen sonuçlar bu araştırma sonuçları ile kıyaslanabilir ve ilgili alanyazında araştırmacılar ve uygulayıcılar ile paylaşılabilir.
  • Ajan, H. and R. Hartshorne, R.(2008). “Investigating faculty decisions to adopt web 2.0 technologies: theory and empirical tests”, Internet and Higher Education, 11, pp.71–80.
  • Amichai-Hamburger, Y. & Vinitzky, G.(2010). Social network use and personality Computers in Human Behavior (article in press).
  • Aubry, C. (2009). Motivation And Instructor’s Self-Disclosure Using Facebook In A French Online, Yüksek Lisans Tezi, Güney Florida Üniversitesi, Florida.
  • Baran, B.(2010). Facebook as a formal instructional environment, British Journal of Educational Technology, 41(6),146-149.
  • Ferdig, R. E. (2007). Editonial: Examining Social Software in Teacher Education Journal of Technology and Teacher Education, 15(1), 5-10.
  • Grant, N. (2008). On the Usage of Social Networking Software Technologies in Distance Learning Education.
  • Karakaş, A. (2011). Bilgisayar ve öğretim teknolojileri(BÖTE) öğrencilerinin facebook kullanım amaçları ve eğitsel bağlamda kullanımı ile ilgili görüşleri: MAKÜ ÖRNEĞİ, Yüksek Lisans Tezi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Bölümü, Burdur.
  • Lenhart, A. & M. Madden(2007). Social Networking Web sites and Teens: An Overview Pew Internet and American Life Project Report.
  • Mazman, S.G. (2009). Sosyal ağların benimsenme süreci ve eğitsel bağlamda kullanımı, Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara.
  • Murray, C.(2008). Schools and Social Networking Fear or Education?, Synergy Perspective: Local, Vol. 6 Issue 1, pp.8-12.
  • Selwyn, N. & Lyndsay Grant, L.(2009). Researching the realities of social software use an introduction, Learning, Media and Technology, 34(2), 79-86.
Ejovoc (Electronic Journal of Vocational Colleges)-Cover
  • ISSN: 2146-7684
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 2011
  • Yayıncı: Kırklareli Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER OLANAKLARINA BAKIŞ AÇILARININ İÇERİK ANALİZİ İLE İNCELENMESİ: FACEBOOK ÖRNEĞİ

Münire ÇİFTÇİ, Ezgi CEVHER

BÜRO ORTAMINDA YETENEK YÖNETİMİNİN ALGILANMASI ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR ARAŞTIRMA

Mehmet ALTINÖZ, Serdar ÇÖP, Demet ÇAKIROĞLU

MÜZAKERECİ OLARAK YÖNETİCİ ASİSTANI: YENİ BİR KARİYER Mİ?

Murat Yusuf UÇAN

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER PLANLAMASINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Evrim Mayatürk AKYOL, İlham YILMAZ

SOSYAL SORUMLULUK KAMPANYALARINA YÖNELİK ALGI VE TUTUMLAR: ÇSBMYO BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Dilek K. MORKOÇ, Cumhur ERDÖNMEZ

PRESENTEEISM (İŞTE VAROLMAMA SORUNU) İLE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK ARASINDAKİ İLİŞKİ: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONELİ ÜZERİNDE BİR UYGULAMA

İsmet Anik BAYSAL, Gültekin BAYSAL, Gökhan AKSU, Nurşah AKSU

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİN E-ÖĞRENME BİLİŞLERİNİN BELİRLENMESİNE VE DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

Sami Acar; Meral Güneş; Bayram ÇİFTÇİ

ÖĞRENCiLERiN BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİNE BAKIŞ AÇILARI VE FARKINDALIKLARI ÜZERİNE BİR UYGULAMA

Yeliz YEŞİL, Ahmet VATAN

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİNDEKİ TIBBİ SEKRETERLER VE İDARİ PERSONELİN BİLGİ ve ARŞİV SİSTEMLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

Bahriye TERLEMEZ, Dilek ŞAHİN, Filiz DİLEK

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜYLE SEKRETERLİK MESLEĞİNE GENEL BAKIŞ

Hüner KULE, Harun DEMİRKAYA