Açık Hava Alışveriş Merkezlerinin Tasarım Kriterleri Yönüyle Değerlendirilmesi: Forum Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi Örneği

1 Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 35100 Bornova, İzmir. e-posta: merve.ozeren@ege.edu.tr 2 Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, 09100 Koçarlı, Aydın
Anahtar Kelimeler:

-

Evaluation of Open-Air Shopping Centers in Terms of Design Criteria: Forum Bornova Shopping and Lifestyle Centre

Keywords:

-,

___

  • Acar, G. 2006. Alışveriş Merkezlerinde Peyzaj Tasarımı, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Ankara, 131 s.
  • Cengiz, E. ve B. Özden. 2002. Perakendecilikte Büyük Alışveriş Merkezleri ve Tüketicilerin Büyük Alışveriş Merkezleri ile İlgili Tutumlarını Tespit Etmeye Yönelik Bir Araştırma. Ege Akademik Bakış, Ekonomi, İşletme, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Dergisi, 1(2): 64-77.
  • Forum Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 2011. Hakkımızda - Forum Bornova. http://www.forumbornova.com/#/about/. Erişim: Temmuz 2011.
  • ICSC, 2011. ICSC Shopping Center Definitions, Basic Configurations and Types for The United States. http://www.icsc.org/srch/lib/USDefinitions.pdf. Erişim: Temmuz 2011.
  • Kaplan, A., Ş. Hepcan, E. Küçükerbaş ve B. Özkan. 2000. Kuşadası Kent Merkezine Yönelik Bir Görsel Analiz Çalışması. Geçmişten Geleceğe Kuşadası Sempozyumu (23 – 26 Şubat 2000) Kitabı, Kuşadası, s. 405–410.
  • Küçükerbaş, E.V., M. B. Özkan, ve A. Kaplan. 1999. İzmir – Ankara Karayolunun Kemalpaşa İlçesi Sınırları İçinde Kalan Yol Boyu Mola Ve Dinlenim Tesisleri Üzerine Bir Araştırma. Kemalpaşa Kültür ve Çevre Sempozyumu (3- 5 Haziran 1999) Bidirileri, İzmir, s. 503–506.
  • Küçükkömürcü, B. 2005. Geleneksel Türk Osmanlı Çarşı Yapıları ve Günümüzdeki Alışveriş Merkezleri Üzerine Bir İnceleme, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul, 183 s.
  • Malkoç, E. ve E.V. Küçükerbaş. 2004. Aquaparkların (Su Parklarının) Planlama ve Tasarım İlkeleri Üzerine Bir Araştırma. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 41(3): 197 – 208.
  • Özkan, B., E.V. Küçükerbaş, E. Malkoç and H. Sönmez. 2001. The Visual Analysis Of Some Pedestrian Malls in The City of Izmir, The 50th Anniversary Celebration of Landscape Architecture in Bulgaria, Universty of Forestry, The Department of Landscape Architecture in Sofia, Bulgaria, p: 232 -240.
  • Öztürk Kurtaslan, B. 2005. Açık Alanlarda Heykel – Çevre İlişkisi ve Tasarımı. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Sayı: 18 Yıl: 2005/1, s: 193-222.
  • Saltan, Ö. 2007. Alışveriş Merkezlerinin Tasarım Kriterleri Açısından Değerlendirilmesi. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul, 147 s.
  • TDK, 2011. Büyük Türkçe Sözlük. http://tdkterim.gov.tr/bts/. Erişim: Temmuz 2011.
  • Vural, T. ve A. Yücel. 2006. Çağımızın Yeni Kamusal Mekanları Olan Alışveriş Merkezlerine Eleştirel Bir Bakış. itüdergisi/a (mimarlık, planlama, tasarım), 5(2): 97-106.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1018-8851
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1964
  • Yayıncı: Prof. Dr. Banu YÜCEL
Sayıdaki Diğer Makaleler

Açık Hava Alışveriş Merkezlerinin Tasarım Kriterleri Yönüyle Değerlendirilmesi: Forum Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi Örneği

Merve ÖZEREN, Çiğdem KILIÇASLAN, Emine MALKOÇ, Vecdi KÜÇÜKERBAŞ

Manisa İlinde Üreticilerin Bitki Koruma Uygulamaları

Elvan KARATAŞ, Özdemir ALAOĞLU

Türkiye'de Zeytin Sıkma Tesislerinin Karlılığı ve Etkinliği: Ege Bölgesi Örneği

Akın F.OLGUN, M. Metin ARTUKOĞLU, Hakan ADANACIOĞLU

Bazı Tütün Çeşitlerinin Myzus persicae (Sulz.) (Hom.: Aphididae)'nin Biyolojisine Etkileri Üzerinde Araştırmalar

Pınar GÜNEYİ, Yusuf KARSAVURAN

Sığır Besi Yemine İlave Edilen Meşe Palamudu Taneninin Rumen Fermentasyonuna Etkilerinin Rumen Simulasyon Tekniği (Rusitek) ile Saptanması

Burcu AKTAŞ, Süleyman AKKAN

Bazı Bitki Türlerinden Elde Edilen Uçucu Yağların Toplam Fenol İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri

Hatice BASMACIOĞLU-MALAYOĞLU, Burcu AKTAŞ, Özlem YEŞİL-ÇELİKTAŞ

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde Yetiştirilen Siyah Alaca İneklerde Somatik Hücre Ölçümüne Dayalı Olarak Meme Sağlığının Durumu

İbrahim KAYA, Can UZMAY, Tarık AYYILMAZ, Hayrullah Bora ÜNLÜ

Bazı tütün çeşitlerinin Myzus persicae (Sulz.) (hom.:aphididae)’nin biyolojisine etkileri üzerinde araştırmalar

Yusuf KARSAVURAN, Pınar GÜNEYİ

Akdeniz İklim Koşullarında Filotu (Miscanthus x giganteus)'nun Verim ve Verim Özellikleri ile Silolanabilirliği Üzerinde Bir Ön Araştırma

Hakan GEREN, Y.tuncer KAVUT, Rıza AVCIOĞLU

Menemen (İzmir) Pamuk Üreticilerine Yönelik (Bitki Koruma açısından) Bir Anket Çalışması

Hasan DEMİRKAN, Ferhat UYSAL