Sağlık Mesleği Öğrencilerinde Sigara Kullanımı, Problem Çözme Becerisi ve Kontrol Odağı Algılarının Değerlendirilmesi

Amaç: Sağlık mesleği öğrencilerinde sigara kullanımı ile ilgili verilerin izlenmesi; öğrencilerin sağlıklarını koruyabilmek ve geliştirebilmek için önemlidir. Sağlık mesleği çalışanları toplum için rol model olabildiklerinden verilerin izlenmesi sigara kullanımına karşı mücadelede başarılı olmak için de gereklidir. Bu sebeplere ek olarak sağlık mesleği öğrencileri için yüksek problem çözme becerileri ve dışsal yerine içsel denetim odaklı olmaları da olumlu özellikler olabilmektedir. Araştırmada Düzce Üniversitesinde 2012-2013 öğrenim yılında Tıp, Hemşirelik, Sosyal Hizmet birinci ve üçüncü dönem öğrencilerinde sigara kullanımı ile ilgili veriler, problem çözme becerisi ve iç-dış kontrol odağı algıları ve bunların birbirleriyle ilişkilerini değerlendirmek amaçlanmıştır.

Evaluation of Cigarette Smoking, Perceptions of Problem Solving Skills and Locus of Control in Health Profession Students

Aim: Monitoring data about smoking among health profession students is important to be able to maintain and improve students health condition. Besides, health profession labour may be role models for society and therefore, data monitoring is essential to be successful in the campaign against smoking. In addition to these reasons, high problem-solving skills and internal locus of control instead of external may be favourable features for health profession students. In this study, it was aimed to evaluate smoking related data, perceptions of problem solving skills and internal-external locus of control, the relations between these parameters among 1st and 3rd year students of Medical, Nursing and Social Work Departments of Duzce University within the 2012-2013 academic year period.
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 1999
  • Yayıncı: Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi