İŞLETMELERDE FİNANSAL PERFORMANSIN KURUMSAL İTİBARA ETKİSİ

Bu çalışma, işletmelerdeki finansal performansın kurumsal itibara etkisini incelemek için hazırlanmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde, itibar kavramına ve kurumsal itibar kavramının ortaya çıkışına ve gelişimine, kurumsal itibarın unsurlarına, bileşenlerine ve bununla beraber kurumsal kimlik, kültür ve imajın kurumsal itibarla olan ilişkisine, kurumsal itibarın işletmeler açısından faydalarına ve bunun ölçme yöntemine detaylı bir şekilde incelenerek yer verilmiştir. İkinci bölümünde ise, finansal performansı daha iyi kavramak için, performans kavramına ve tarihsel gelişimi, finansal performansın analiz teknikleri, finansal performansın ölçümü anlatılmıştır. Araştırmanın üçüncü bölümünde ise analiz, bulgular ve sonuç kısmına yer verilmiştir. Bu çalışmanın amacı, işletmelerdeki finansal performansın kurumsal itibara etkisini incelemektir. Araştırmada analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırma

___

  • Akgöz, E., & Solmaz, B. (2010). Turizm İşletmelerinde İtibar Yönetimi. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi , 23-41.
  • Aktaş, F. (2017). Finansal Performans Analizi: Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksinde Yer Alan Firmalarda Bir Uygulama. Yüksek Lisans Tezi: Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.