Kamu Görevine Girişte Kadın – Erkek Eşitliği İlkesi Konusunda Bir Değerlendirme

Kamu Personel sistemimizle ilgili ciddi reform gereksinimlerinin her ortamda dile getirildiği bir dönemde, kamu görevine girişte kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olması ve cinsiyet nedeniyle ayrım gözetme yasağı bağlamında konuyu ele alarak incelemeye çalıştık. Günümüzde her alanda belli ilkelere dayalı olarak, verimlilik ve kaliteye ulaşmamız sözkonusu olduğuna göre, objektif esaslarda birleşerek kamu personel rejiminde öncelikle liyakat ilkesinin uygulanmasına özen göstermek gerekmektedir. Bu ilke, görevi en iyi yapacak adayı seçmeye ilişkin her türlü engeli ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bugün gerek yapısal gerek işlevsel olarak, kamu kurum ve kuruluşları alanında gittikçe artan karmaşık bir yapı karşımıza çıkmakta, bu ise sunulan hizmetin verimliliği ve kalitesi konusunda sorunlar yaratmaktadır. Kamu görevlileri ile ilgili temel ilkelerden biri olarak; liyakat ilkesi, Anayasa ve yasalarımızda öngörülmüş iken, uygulamada bu ilkenin ne ölçüde gerçekleştiği tartışmaya açık bir konudur. Egemen siyasi tercihler ne olursa olsun her dönemde hizmetin gereklerini maksimum düzeyde yerine getirecek, değişen nesnel koşullara uyumlu, düzenli, kaliteli, verimli hizmet sunması gereken kamu kurum ve kuruluşları, bu amaca ulaşabilmek için saydamlık ilkesi başta olmak üzere, katılımcı modeli benimseme konusunda birtakım ilke ve kuralları uygulamaya geçirebilecek konumda olmalıdır. Bu ise, kamu kurum ve kuruluşlarında öncelikle liyakat ilkesini istisnasız uygulamaya geçirmek konusundaki kararlılık ve dolayısıyla somut uygulamalarla olasıdır. Liyakat ilkesi anayasalarımızda sürekli benimsen bir ilke iken, bugün hala bu konunun gündeme gelmesi uygulamaya ilişkin bir problemle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Bu çalışmada liyakat ilkesinden hareket ederek, anayasal eşitlik ilkesinin belli bir konuya özgülenmiş uzantısı olan bir alanda, özellikle ulusal ve uluslararası gelişmeleri de kapsayacak şekilde, kadın ve erkeğin kamu görevine girişte ve yükselmede eşitliği ilkesini inceleyeceğiz. Bu ilkenin iç hukuk ve uluslararası hukuktaki kaynaklarını, içeriğini, kapsamını, yerli ve yabancı yargı organlarının konu ile ilgili kararlarını irdeleyerek, uygulamada sözkonusu ilkenin hangi oranda gerçekleşme olanağı bulabildiğini değerlendirmek amacındayız.

___

Aliefendioğlu Y., “Eşitlik Đlkesi”, Đlhan Akın’a Armağan, Đstanbul 1999.

Auvret P., L’égalité des sexes dans la fonction publique, RDP, 1983, sept./oct.

Berktay F., “Kadınların Đnsan Hakları:Đnsan Hakları Hukukunda Yeni Bir Açılım”, Đnsan Hakları, Đstanbul 2000.

Boukhobza N., Delavault H., Herman C., “Les enseignants-chercheurs à l’université/La place des femmes”, (Ministère de l’éducation national), Paris 2000. (Bu kaynağa adresinden de ulaşılabilmektedir.)

Boulouıs J., ‘‘Fonction publique et nationalité, Quelques réflexions à propos de l’ouverture des emplois aux ressortissants des Etats membres des Communautés européennes’’, Mél. René Chapus, éd. Montchrestien, Paris 1992.

Chapus R., Droit administratif général, T.II, Paris 2000.

Colmou A.M., L’encadrement supérieur de la fonction publique: vers égalité entre les hommes et les femmes, Rapport ministre de la fonction publique et la reform de l’Etat (rapport 1998-1999), La Documentation Française, 1999, (Bu kaynağa ayrıca http://www.ladocumentationfrancaise.fr/brp/ notices/994000408.sthml> adresinden de ulaşılabilir) Giritli/Bilgen/Akgüner, Đdare Hukuku, Đstanbul 2001.

Gören Z., Türk-Alman-Đsviçre Hukukuna Göre Farklı Cinslerin Eşit Haklara Sahip Olması, Đzmir 1998.

Gözübüyük Ş./Tan T., Đdare Hukukunun Genel Esasları, C.1, Ankara 2001. Günday M., Đdare Hukuku, Ankara 2002.

Güran S., Memur Hukukunda Kayırma ve Liyakat Sistemleri, Đstanbul 1980.

Güran S., “Anayasa’nın 128 ve 129’uncu Maddeleri Yönünden Kamu Görevlileri Đle Bakanların Durumu”, Anayasa Yargısı, 1984, S.4.

Kantarcioğlu F., “Anayasa Mahkemesi Kararlarına Göre Farklı Cinslerin Eşitliği”, Farklı Cinslerin Eşitliği Sempozyumu, 17/18 Mayıs 1998, Đzmir.

Laroque M., Le Préambule de la Constitution et égalité des sexes dans la fonction publique (Concl. sur Conseil d’Etat, 26 juin 1989 Fédération des syndicats généraux de l’Education nationale et de la Recherche), RFDA, 1990, S.1.

Laubadère (de) A./Gaudemet Y., Traité de droit administratif, T.5 La fonction publique, L.G.D.J., Paris 2000.

Odyakmaz Z., “Kamu Hizmetinde Türk Kadını”, Farklı Cinslerin Eşitliği Sempozyumu, Đzmir 1998.

Özbudun E., Türk Anayasa Hukuku, Ankara 2002.

Özdamar D., Türk Hukukunda Özellikle Türk Medeni Kanunu Hükümleri Karşısında Kadının Hukuki Durumu (Eski-Yeni Türk Medeni Karşılaştırmalı), Ankara 2002.

Pretot X., Le contentieux de la fonction publique et la Convention européenne des droits de l’homme, RDP, 2000, S.3

Sancakdar O., Disiplin Yaptırımı Olarak Devlet Memuriyetinden Çıkarma ve Yargısal Denetimi, Ankara 2001.

Şaylan G., Kamu Personel Yönetiminden Đnsan Kaynakları Yönetimine Geçiş, TESEV Yayını, Đstanbul 2000.

Tan M.G./Ecevit Y./Üşür S.S., Kadın-Erkek Eşitliğine Doğru Yürüyüş:Eğitim, Çalışma Yaşamı ve Siyaset, TÜSĐAD Yayını (T/2000-12-290), Đstanbul 2000. (Bu kaynağa ayrıca adresinden de ulaşılabilir)

Tanör B./Yüzbaşıoğlu N., 1982 Anayasası’na Göre Türk Anayasa Hukuku, Đstanbul 2001.

Terneyre, “Le principe d’égalité des sexes dans la fonction publique”, La Revue Administrative, 1989, s.427

Đstatistikler ve Diğer Yayınlar Adalet Đstatistikleri-1999, DĐE Yayını, Ankara 2001.

1996-1997 Öğretim Yılı Yükseköğretim Đstatistikleri, ÖSYM Yayını, Ankara 1997.

“Kadınlar ve Erkekler Arasında Eşitlik hakkında Đsviçre Federal kanunu” Çev.Đlhan Helvacı, Prof.Sulhi Tekinay’a Armağan, Đstanbul 1999.

Le droit de la fonction publique, Décembre 2000 (hors serie), éd. Juris-classeur, Paris 2000.

L’égalité des chances entre les femmes et les hommes dans l’Union européenne, Rapport annuel 2000, Emploi-affaire sociales, Commission européenne, Lüksemburg 2001 (Bu rapora ayrıca adresinden de ulaşılabilir) “Sur le principe d’égalité”, Rapport public-1996,EDCE, 1996, N.48.