YAYIN TANITIMI / BOOK REVIEW Doğu Asya Tarihi: Çin, Japonya, Kore-Medeniyetin Köklerinden 21. Yüzyıla Kadar

"Doğu Asya Tarihi: Çin, Japonya, Kore-Medeniyetin Köklerinden 21. Yüzyıla Kadar" başlıklı kitabın analizini yapan çalışma, ele alınan kitabın neden önemli olduğu, amacının neler olduğu, sınırlılıklarının ve katkısının ne olduğu gibi soruları ele almıştır. Sözü edilen sorulara cevaplar aranmış ve eleştirel bir şekilde ifade edilmeye çalışılmıştır. Avrupamerkezli bakış açısına yönelik bir eleştiri olması ve günümüzde oldukça etkili ve belirleyici bir yere sahip olmaya başlayan Doğu Asya ülkelerinin tarihini ele alması açısından önemli olduğu düşünülmektedir.

___

  • Abu-Lughod, J. (2020). Avrupa Hegemonyasından Önce: 1250-1350 Yılları Arasında Dünya Sistemi, Çev. Cansen Mavituna, İstanbul: Vakıfbank Kültür Yayınları.
  • Cai, K. G. (2018). The One Belt One Road and the Asian Infrastructure Investment Bank: Beijing’s New Strategy of Geoeconomics and Geopolitics. Journal of Contemporary China, 27(114), 831-847.
  • Hobson, J. M. (2020). Batı Medeniyetinin Doğulu Kökenleri, Çev. Esra Mert, 7. Baskı, İstanbul: Yapı Kredi Yayınları
  • McKinsey Global Institute, (2019), Asia's Future Is Now, https://www.mckinsey.com/featured-insights/asia-pacific/asias-future-is-now, Erişim Tarihi: 28.12.2021