DİN GÖREVLİSİNİN TOPLUMSALLAŞTIGI AİLEDE GELENEKSEL FORMLAR VE BUNLARIN KENDİ AİLE YAPILARINDAKi GÖRÜNÜMLERİ (Antalya İli Örneği)

Aile bireyin toplumsallaşmasında çok özel bir yere sahiptir. Din görevlilerinin geniş toplumsal kökenierini oluşturan kırsal çevreler, bir değişim ve dö- nüşümle birlikte geleneksel geniş aileyi biçimleyen tutum ve davranışları halil büyük ölçüde taşımaya devam etmektedir. Onların uydu-kentlerde daha az oranlardaki aile çevresi ise kendi matrislerinde yine modern çekirdek aileden farklı bir yapıyı tanımlamaktadır. Bu aile yapısıyla çok yakın bir sosyal temas içinde bulunan din görevlisi, kırdan kente çok farklı görev bölgelerinde sözkonusu aile yapısını yeniden üretme konusunda oldukça istekli gözükmektedir. Bu yönüyle din görevlisinin aile özelinde modern dönemde ulaştığı formlar, büyük ölçüde sosyokültürel ve ekonomik bütünlüğü korumayı esas alan tarımsal üretim biçiminin motive ettiği tutum ve davranışları yansıtmaktadır. 

TRADITIONAL FORMS OF RELIGIOUS OFFICERS IN THEFAMILYTHAT THEY SOCIALIZED AND THEIR REFLECTION INTHEIR OWN FAMILY (IN THE CASE OF ANTALYA)

There is very important status of the family in the socialization of the individua ı. Rural environment which constitutes great social origins of religious officers continues to carry the attitude and b1havior of traditional large family even though it has same kind of change ioınd transformation. Their family environment in the satellite cities according to their matrix is defıned different than the modern nuclear family. A religious officer who has a close relation with this family type seems very eager to re-product this ~ind of family type'in their working places from rural to urban. In this regard forms which a religious officer reached in his/her family type reflect attitudes and behaviors which are motivated by agricultural production mode that underHes largely to preserve the socio-cultural and economical unity.