Yöneticilik Zaman İster

Zaman durdurulması, yerine ikamesi mümkün olmayan, insanoğlunun en kıymetli serveti olup, bu servetin değerinin bilinmesi ve en iyi şekilde kullanılması gerekmektedir. Böyle bir değerin örgüt yöneticileri tarafından örgüte ve çalışanlara en fazla yarar sağlayacak şekilde etkili ve verimli olarak kullanması onlardan beklenen yönetim işlevlerinden biridir. Öyle ki yönetici örgütü amaçlarına kısa zamanda ulaştırmak; çalışanlarının işe karşı bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını değiştirmek için hep zamana gereksinim duymaktadır. Nitekim tüm yönetim eylemleri zaman içerisinde gerçekleşmektedir. Bu çalışmada, yönetim için bu kadar elzem olan bir kaynağın farkına varılması, özen gösterilmesi ve örgüt çalışanlarına model olunması için zamanın nasıl daha iyi kullanılması gerektiği konusunda yöneticilere farklı bir bakış sunmak amacı ile literatür ışığında zaman yönetimi konusu tartışılmıştır.
Anahtar Kelimeler:

yönetici, zaman, yönetim

___

  • Akatay, A. (2003).Yönetsel Zamanın Etkin Kullanılması: Teori ve Bir Uygulaması. Yayımlanmamış Doktora Tezi, Selçuk Üniversitesi, Konya.
  • Druker, P. F. (1996). Yönetim Uygulaması. (Çev. E. Sabri Yamak), İstanbul: İnkılap Kitabevi
  • Erdem, R. ve Kaya, S. (1998). Zaman Yönetimi, Çağdaş Yerel Yönetimler Dergisi, Cilt: 7, Sayı: 2. Ankara: TODAİE Yayınları.