Geleceğin Şekillendirilmesi Açısından Belge/Bilgi Yönetimi ve Teknoloji Öngörüsü Bileşkesi

Belge/bilgi yönetimi sistemleri tüm süreçleri ile elektronik ve dijital dünyanıntemel yapıtaşını oluşturmaktadır. Çok hızlı ve baş döndürücü bir şekildeteknolojik ilerlemeler de devam etmektedir. Çok kısa süre önce edindiğinizteknolojik ürünler, yazılımlar, sistemler hızla eskimekte yeni ürünler, yapılar,sistemler hayata dâhil olmaktadır. Bununla baş etmenin en iyi yollarından birisiolarak teknolojik öngörülerde bulunmak gelişmiş ülkelerce uygulanan bir şeyolmuştur. Belge/bilgi yönetiminin profesyonellerinin de kendi alanları ileteknolojinin kesiştiği noktalarda gerçekleşebilecek teknolojik gelişmelere karşıöngörülerde bulunması mesleğin geleceği açısından önemlidir. Mesleki alanıilgilendirecek, etkileyecek teknolojik öngörülerde bulunarak geleceğe hazırlıklıolmak, yatırım yapmak, belge/bilgi yönetimi süreçlerini ürünün özellikleriüzerinden tanımlamanın da önüne geçecektir.

Records/Information Management and Technology Forecasting in Shaping the Future

Records/information management systems constitute the basic building block of the electronic and digital world with all processes. Technological advances continue in a very fast and dizzying way. Recently, technological products, software, systems, new products, structures, systems are rapidly becoming obsolete. As one of the best ways to cope with this, technological predictions have been applied by developed countries. It is important for the future of the profession that the professionals of document/information management make predictions against the technological developments at the intersection of their fields and technology. Preventing for the future by making technological predictions that will affect and affect the professional field, making investments, document/information management processes will be prevented from defining the features of the product.

___

  • Gartner'ın 2018 ve Sonrası İçin Stratejik Öngörüleri. (2018). Derl. M. A. Alkan. Erişim Adresi: https://www.endustri40.com/gartnerin-2018-ve-sonrasi-icin-stratejik-ongoruleri
  • Geray, H. (2016). Birikim düzenleri, yeniden yapılanma ve küreselleşme. F. Başaran ve H. Geray (Ed.). İletişim Ağlarının Ekonomisi. Ankara: Ütopya Yayınevi.
  • Nisbett, R. (2018). Mindware Etkili Düşünme Araçları. İstanbul: Türk Hava Yolları Yayınları.
  • “Teknoloji Öngörüsü Nedir?” (2018). Erişim Adresi: https://www.egitimler.info/nedir-nedemektir/teknoloji-ongorusu-nedir/.
  • Torunlar, M. (2017). “Bilginin bilgiyle savaşı: Belge/Bilgi yönetimi vizyonuyla istihbarat”. Bilgi Sistemleri ve Bilişim Yönetimi: Beklentiler ve Yeni Yaklaşımlar (s.3-34) içinde. Ankara: BİL-BEM.
  • Ünal, M. A.ve Özdemirci, F. (2017). “EBYS (e-BEYAS) ve e-Arşiv sistemlerinde/ uygulamalarında yapay zekâ yaklaşımı”. Bilgi Sistemleri ve Bilişim Yönetimi: Beklentiler ve Yeni Yaklaşımlar (s.57- 63) içinde. Ankara: BİL-BEM.