TÜRKİYE’DE YAT VE MARİNA İŞLETMECİLİĞİ: İSTİHDAM DEĞERLENDİRMESİ İÇİN MEVCUT DURUM ANALİZİ

Ülkemizde yat turizmi hızla gelişmektedir. Her geçen gün artan turist sayısı, yapılan marina yatırımları bu sektörde önemli bir istihdam yaratmaktadır. Yat ve marina işletmelerinde çalışan nitelikli ara eleman sayısı yetersizdir. Buna rağmen, sektörde bu alanda eğitim veren üniversite mezunları istihdam edilmemektedir. Sektörde düşük ücret politikası nitelikli ara eleman bulmayı zorlaştırmaktadır. Yat ve marina sektöründeki gelecek tahminleri daha fazla eleman ihtiyacı olacağını göstermektedir. Bu araştırmada, Türkiye’de hızla gelişen yat turizmi sektörünün en önemli bileşenlerinden biri olan yat ve marina işletmeciliğini incelenerek, istihdam konusu değerlendirilmiş ve çözüm önerilerinde bulunulmuştur.

Yacht tourism is still developing in our country. Increasing number of tourists and marina investments create a considerable employment in this sector. Number of qualified intermediate staff employed in yacht and marine business administrations are still inadequate. However, graduates of universities providing education on yacht and marine business are not employed by the sector. Low-wage policy in the sector obstructs to find qualified intermediate personnel. Future forecasts indicate the need for employees will increase in the yacht and marine sector. In this study, yacht and marine business administration is investigated, as one of the most important components in yacht tourism sector rapidly growing in Turkey, by evaluating employment issues and possible solutions are discussed

___

  • Ahipaşaoğlu, Halit Suavi ve İrfan Arıkan (2005) Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri, Ankara: Detay.
  • Akoğlan Kozak, Meryem (1999) “Türkiye’de Yat Turizmi Eğitimi”; TUGEV Seçme Makaleler içinde, 49, Temmuz.
  • Anonim (2013) http://akasiayachting.com/tr/yat-imalati Erişim tarihi 16 Haziran 2013.
  • Arlı, Erdal (2012) “Yat Limanı İşletmeciliğinde Hizmet Kalitesi Faktörlerinin Tekrar Tercih Etme Niyeti, Tavsiye Etme Niyeti ve Genel Memnuniyet Düzeyi Üzerindeki Etkisi”, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 23 (1), s.19-32.
  • Demirkol, Şehnaz, Elbeyi Pelit ve Gonca Kılıç (2010) “Yat, Kruvaziyer ve Marina İşletmelerinde Kalite Yönetimi”, Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi içinde (der. Ş. Demirkol ve M. Halis), İstanbul: Değişim.
  • Demirkol, Şehnaz, Elbeyi Pelit ve Gonca Kılıç (2002) “Yat-Marina İşletmelerindeki Yönetici ve İşgören Sorunları Üzerine Bir Alan Araştırması”, Turizm Akademik Dergisi, 1, s.13-32.
  • Deniz Ticaret Odası (2010) “2010 Deniz Sektörü Raporu”, İstanbul.
  • Deniz Ticaret Odası (2012) http://www.denizticaretodasi.org/ Erişim tarihi 18 Kasım 2012.
  • Eriş, Engin Deniz (2007) “Uluslararası Pazarlarda Türk Marinalarının Çekiciliği Ve Pazarlama Stratejileri”; Ege Akademik Bakış/Ege Academic Review, 7 (1), s.37–55.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı (2012) Deniz Turizmi Yönetmeliği, http://teftis.kulturturizm. gov.tr/TR,14610/deniz-turizmi-yonetmeligi.html Erişim tarihi 20 Kasım 2012.
  • Olgaç, Serkan (2001) Türkiye’deki Yat Limanlarından Elde Edilen Gelirlerin Türkiye Turizmine Katkısı. Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (2012) http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/ 2012/OSYS/2012OSYSKONTKILAVUZ.pdf Erişim tarihi 23 Aralık 2012.
  • T.C. Ulaştırma Bakanlığı (2010) Turizm Kıyı Yapıları Master Plan Çalışması Sonuç Raporu. Ankara: Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. ve Belde Proje ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.
  • Yarcan, Şükrü (1993) Seyahat Yönetimi, İstanbul: Boğaziçi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm Programı Yayını.
  • Yüksek, Gökçe (2010) “Yat Turizmi”, Turizm Ulaştırması içinde (der. İ. Arıkan), Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayın No: 2131, Açıköğretim Fakültesi Yayın No:1159.