Atatürk’ün Kazandırdığı Değerler Ve Atatürkçülükten Beklentilerimiz

Atatürk'ün Türk tarihi içiresindeki yeri ve Atatürkçülüğün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve Türk milletinin düşünce ve davranışları üzerindeki etkisi, her geçen gün daha belirgin olarak ortaya çıkmakta, bu katkının ve etkinin büyüklüğü çok zaman olayın içerisinde yaşayanların değerlendirmelerini aşmaktadır. Geçen zaman, Atatürk'ün dünya politik akışı üzerindeki yeri ve değerini de daha belirginleştirmekte, büyüklüğü önce hissedilmeye sonra anlaşılmaya başlanmaktadır.

In this article, after stating briefly the current progresses, the Aegean Question and Cyprus whıch is to be anxİous in Turkish public opinion, it is called importance of subject’s attention that there was the Aegean Questions in the source and root of the disputes between Turkey and Greece, and also this question had came across Turkey and Greece before First World War -including the correspondences of Atatürk ali of these matters have been stated with the archive materials.

___

  • Ceyhan,Emrah,(1999),Atatürk’ün Kazandırdığı Değerler Ve Atatürkçülükten Beklentilerimiz, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi,Ankara.