Atatürk'ün Eğitime Verdiği Önem Ve İnebolu'da Eğitim Durumu

Millet mektepleri her yıl 1 Kasım’da büyük ve eğlenceli törenlerle açılır ve başarılı olanlara diplomaları Mart ayında verilirdi. 1927 Okuma- yazma oranı genel olarak %10 iken bu oran 1935 yılında yani sekiz yıl sonra %20'lere çıkarılmıştır. Görüldüğü gibi artış sekiz yılda % yüzdür.
Anahtar Kelimeler:

Atatürk, Eğitim, İnebolu

In this article, after stating briefly the current progresses, the Aegean Question and Cyprus whıch is to be anxİous in Turkish public opinion, it is called importance of subject’s attention that there was the Aegean Questions in the source and root of the disputes between Turkey and Greece, and also this question had came across Turkey and Greece before First World War -including the correspondences of Atatürk ali of these matters have been stated with the archive materials.

___

  • Atatürk'ün Kültür ve Medeniyet Konusundaki Sözleri, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Yayını, Sayı 37, Ankara, 1990, s. 14-15.
  • ERGÜN, Mustafa,Atatürk Devri Türk Eğitimi, A.Ü.D. ve T. Coğ. Fak. Yayınları No: 325, Ankara, 1982, s.45
  • Atatürk'ün kültür ve Medeniyet Konusundaki Sözleri, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Yayını, Sayı 37, Ankara, 1990, s. 28.
  • TÜRKMEN, Bekir "Ülkemiz Eğitimi içinde Çankırı'ya Genel Bir Bakış", Duygu Dergisi, Sayı I, s. 9.