Memede Tanımlanan Eozinofilik Anjiolenfoid Hiperplazi Olgusunun Ultrasonografi Bulguları

inflamatuar bir hastalıktır. Baş ve boyun bölgesinde daha sık izlenen papülonodüler lezyonların memede yerleşimi oldukça nadirdir. Kimura hastalığı ile ayırıcı tanısı önemli olup kesin tanı histopatolojik inceleme ile yapılır. Bu makalede memede EALH tanısı alan 40 yaşında bayan hastanın meme ultrasonografi bulgularını sunuyoruz.

Memede Tanımlanan Eozinofilik Anjiolenfoid Hiperplazi Olgusunun Ultrasonografi Bulguları

Keywords:

-,

___

  • Muluk N.B., Atasoy P., Koçak, M., Başboyun bölgesinde nadir görülen iki patoloji: Kimu- ra Hastalığı ve eozinofili ile birlikte giden anjio lenfoid hiperpazi (ALHE). K.B.B. ve Baş Boyun Cerrahisi Dergisi 2006; 14 (1-2- ): 105-110.
  • Acıoğlu E., Güvenç M.G., Özbilen Acar G., Duman C., Korkut, N. Auriküler eozinofilik anjiolenfoid hiperplaz. Turk Arch Otolaryn- gol. 2009; 47:43-47.
  • Atasoy M., Aliağaoğlu C., Şahin Ö., Yıldırım Ü., Balık Ö. Eozinofilili Anjiyolenfoid Hip- erplazi: Olgu Sunumu (Angiolymphoid Hy- perplasia with Eosinophilia: A Case Report). Türkderm, 2006; 40 (Özel Ek B): B34-B36
  • Nair M., Aron M.,. Sharma M.C. Angiolym- phoid Hyperplasia with Eosinophilia (Epi- thelioid Hemangioma) of the Breast: Report of a Case Surg Today 2000;30 (8): 747–749.