DANIŞMA PSİKOLOJİSİNDE ARAŞTIRMA

Öz Birden çok engelli olan çocuklarla ilgili çalışmalar henüz amacına ulaşmış değil. Gerçi, erken teşhis-erken eğitim programlarının başlaması bu çocuklara olan ilgi ve yönelimleri bir hayli arttırmıştır. Ancak kavrama ilişkin açıklama ve önlemlere ülkemiz özel eğitim literatüründe henüz rastlanmıyor. Sayıları bilinmese de tanılanmamış olsalarda ülkemizde eğitim kurumlarında yada dışarda çok engelli çocuklar var. Bu çocuklar ve aileleri kendilerine yardım elinin uzatılması ve uygun eğitsel önlemlerin alınması beklentisi ve umudu içindeler.
Anahtar Kelimeler:

Eğitim, Danışma Psikolojisi

___

Michael G.M. and Peter V. Paul. Early Intervention for infants With Dcaf-Blindness. Exceptional Children, Decembcr-Januaty 1991.

Moores, F. Donald. Educating The Deaf. Psychology, Principles, and Practices. Sccand Edition Houghton Mifflin Company. 19.82.

Özel Eğitimle İlgili Kanım ve Yönetmelikler. Milli Eğitini Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Basımevi, Ankara, 1986.

Prosser, II. Profound Retardation And Multiple Handicap Project. PRMH Project Report No. 13, 1988.

Shakes, Pcarc, R. Özürlü Çocuklar. Çeviren: M. Aşkiin ve N. Örcıı. Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yayınları No: 87, Sosyoloji Bölümü Yayınları No: 8, Erzurum, 1989.

Swanson, H.L. And Billy L, Watson. Educational And Psychological Assessment of Exceptional Children. Theories, Strategics, and applications. The C.Y. Mosby Company, 1982.