1948 SOYKIRIMININ ÖNLENMESİ VE CEZALANDIRILMASI SÖZLEŞMESİ GERİYE YÜRÜYEMEYECEĞİ SORUNU (ERMENİ OLAYLARI AÇISINDAN BİR DEĞERLENDİRME)

Bu makalede Soykırımını Önleme ve Cezalandırma Sözleşmesi geriye yürüme sorunu açısından incelenmektedir. 20.yüzyıl başlarında soykırımının ve insanlığa karşı suçun devletler hukukunda cezalandırılan birer eylem olup olmadığı hayati önemdedir. Soykırımını Önleme ve Cezalandırma Sözleşmesi 1951 de yürürlüğe girdiğinden anılan eylemlerin birer suç olarak nitelendikleri iddiası oldukça şüpheli görünmektedir. Bu konuda devletler hukuku teamülleri yol gösterici olabilir. Bundan dolayı Ermenilerce öne sürülen iddialar politik birer iddia olarak nitelenebilir. Ne Birinci Dünya Savaşında ne de II. Dünya Savaşından önce söz konusu fiiller cezalandırılmışlardır

Genozidabkommen Von 1948 Und Diskussionen Im Zusammenhang Rückwirkungsproblem

Bei diesem Beitrag wird Genozidabkommen im Zusammenhang Rückwirkungsproblem mit Details untersucht. Es ist sehr wichtig, ob am Anfang 20.Jahrhundert Genozid und Schuld gegen Menschheit als Bestrafungsgrund akzeptiert. Weil Genozidabkommen am 1951 ins Kraft gesetzt ist, scheint es zweifelhaft. Man muss eventuell nach Völkerrechtsgewohnheit entscheiden. Deswegen kann man die armenischen Behauptungen als politisch qualifizieren. Weder im I. Weltkrieg noch vor II. Weltkrieg so genannte Verhaltens nicht mehr bestraft worden.